خوشه خشک گندم : راهنمای گیاه ، نگهداری و خشک کردن
آشنایی با مشخصات گیاه گندم ( Wheat )
خوشه خشک گندم
- نام علمی : Triticum
- راسته : گندمسانان
- تیره : گندمیان
- زیرخانواده : Pooideae
- سرده : Triticum
مشخصات و تاریخچه گیاه
گیاه گندم از خانواده Poaceae گرامینهها (گندمیان) و از جنس Tiriticum است. این گیاه در دو گونه وحشی و اهلی موجود است و از گیاهان گلدار تک لپهای محسوب می شود. گندم دارای برگ های کشیده و باریک به طول متوسط ۲۰-۱۵ سانتی متر می باشد.
گندم گیاهی است یک ساله، ریشههای آن الیافی و ساقههای آن استوانهای تو خالی که هر ساقه به یک خوشه متشکل از سنبلههای گل منتهی میشود که پس از ظهور و تلقیح گلها خوشه گندم تشکیل میشود.
بیشتر بخوانید : گل خشک جوموشی : راهنمای گیاه ، نگهداری و خشک کردن آن
برگهای گیاه سبز، باریک و دراز هستند. هر سنبله حاوی چند دانه میباشد و بسته به نوع گندم، پوشش گیاهی دانه گندم در بعضی ارقام منتهی به یک ریشک و در بعضی ارقام بدون ریشک و به اصطلاح کوسه میباشد. پوشش خارجی دانه گندم که از گندم جداست در بعضی ارقام کرکدار و در بعضی از ارقام بدون کرک است.
کشت گندم در سوریه و فلسطین به سمت شمال، در امتداد مناطق جنوبی آناتولی رواج داشت. در ادامه از فلسطین به مصر، و از شمال بین النهرین به ایران رسید. گندم نان نخستین بار در ایران شکل گرفت و از ایران راهی هند، ترکمنستان، روسیه و چین و همچنین جنوب روسیه شد.
بیشتر بخوانید : گل خشک دم روباهی : راهنمای گیاه ، نگهداری و خشک کردن آن
کشت گندم در ایران صرف نظر از تیپ رشد ارقام و واریته های مختلف آن ( زمستانه، بهـاره و بینـابین ) عمومـاً در فصل پائیز انجام می گیرد. زمان برداشت گندم در ایران از اوایل بهار (در مناطق گرمسیری) آغاز شده و تا اواخر تابستان (در مناطق سردسیری) ادامه دارد. خوشه خشک گندم
خوشه خشک گندم صادراتی
گندم علاوه بر کاربردهای فراوان در طب سنتی، صنعت داروسازی و … ، در طراحی دکوراسیون داخلی ( گل آرایی ) هم کاربردهای فراوانی دارد. همین امر موجب شده که خوشه خشک گندم متقاضیان زیادی در جهان داشته باشد و قیمت مناسب خوشه خشک گندم باعث شده که خرید و فروش خوشه خشک گندم صادراتی ( خرید خوشه خشک گندم ) سود فراوانی را نصیب صادرکنندگان و عمده فروشان گل خشک کند.
در ادامه برای آشنایی بیشتر با روش های خشک کردن انواع گل ها، مقاله نحوه خشک کردن انواع گل طبیعی را مطالعه نمایید.
بیشتر بخوانید : گل خشک یولاف : راهنمای گیاه ، نگهداری و خشک کردن آن
بزرگ ترین تولیدکنندگان گندم
- چین
- هند
- روسیه
- آمریکا
- کانادا
- فرانسه
- اوکراین
- پاکستان
- آلمان
- استرالیا
- ترکیه
در ایران هم تولیدکنندگان بزرگ گندم، استانهای خراسان و فارس در شهرهای قیروکارزین اقلید، فسا، مرودشت و استان خوزستان می باشند.
بزرگ ترین صادرکنندگان گندم
- آمریکا
- روسیه
- کانادا
- استرالیا
- فرانسه
- اوکراین
- آرژانتین
- آلمان
- رومانی
- بلغارستان
- قزاقستان
- لیتوانی
- مجارستان
- لهستان
- جمهوری چک
بیشتر بخوانید : گل خشک مدل گل گندم : راهنمای گیاه ، نگهداری و خشک کردن آن
انواع گندم
معمولا گندم ها را به دو دسته کلی گندم بهاره و گندم پاییزه تقسیم بندی میکنند. این دو نوع علاوه بر آن که دانههایشان از نظر رنگ، بافت، شکل و … باهم فرق دارد شرایط رشد و نمو آن ها نیز باهم تفاوت میکند. این دو نوع گندم را در دو زمان مختلف در سال کشت مینمایند. خوشه خشک گندم
دانه گندم، دارای شیاری است که در طول دانه قرار میگیرد. عمق این شیار در گندم های پاییزه زیاد و در گندم های بهاره کم است. طرفین این شیار در گندم های بهاره گرد و در گندم های پاییزه گوشهدار میباشد.
گندم بهاره
در اوایل بهار کاشته میشود. پس از جوانه زدن ، گیاه جوان در بهار و اوایل تابستان رشد نموده و محصول آن را تا اواخر تابستان برداشت میکنند. گندم بهاره را معمولا در نواحی کشت میکنند که گندم پاییزه نمیتواند در برابر سرمای سخت زمستانی آن مناطق مقاومت نماید. البته میزان محصولدهی گندم پاییزه از بهاره بیشتر است. معمولا پس از تهیه بذر و زمانی که دمای خاک به یک درجه سانتی گراد بالای صفر رسید، گندم بهاره را میکارند.
گندم پاییزه
این نوع گندم در نیم کره شمالی در فصل پاییز کشت می شود. ابتدا بذر گندم پاییزه جوانه میزند سپس در فصل زمستان گیاه به صورت گیاه جوان کوچکی باقی میماند و با آغاز فصل بهار مجددا رشد و نمو خود را آغاز میکند. معمولا در یکی از ماه های خرداد ، تیر یا نهایتا مرداد، دانه میرسد و آماده برداشت میشود. گندم های پاییزه به نسبت گندم های بهاره ریشههای عمیقتر و پرپشتتری دارند. این امر ناشی از آن است که گندم های پاییزه فصل رشد طولانیتری دارند. خوشه خشک گندم