گل خشک پنبه : راهنمای گل ، نگهداری و خشک کردن
آشنایی با گل خشک مدل پنبه و انواع کاربردهای آن
- نام علمی : Gossypium
- انگلیسی : Cotton
- زبان فارسی : پخته
- زبان عربی : قُطُن یا کاتن
- نام های دیگر : Short-Staple,American Cotton
- تیره : پنیرک
- بومی : مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری سراسر جهان شامل قاره آمریکا، آفریقا، آسیا و استرالیا
گل پنبه از جمله گیاهان گلدار دو لپهای است که از خانواده Malvaceae می باشد و با نام علمی Gossypium شناخته می شود و یکی از اساسیترین محصولات کشاورزی و یکی از قدیمی ترین الیاف شناخته شده در جهان است و مزارع آن دارای سابقه کشت پنج هزار ساله هستند. امروز هم در بیش از ۱۰۰ کشور جهان کشت میشود. در مجموع در مزارع پنبه جهان ۴۳ گونه پنبه کشت می شود و برخی از آن ها بر روی درختان رشد میکنند.
معمولا پنبه دهی این گیاه پس از گذشت تنها ۴۵ روز از کاشت آن اتفاق میافتد که سرعت بالای پنبه دهی این گل از اهمیت بسیار زیادی برخوردار میباشد. گیاه پنبه حدود نیمی از فصل رشد به تولید گل ادامه می دهد. آخرین گل تولیدی حدود سه تا چهار ماه پس از کاشت باز می شود. گل های پنبه ای فقط ۲۴ ساعت باز می مانند.
بیشتر بخوانید : گل خشک پیراکانتا : راهنمای گیاه ، نگهداری و خشک کردن آن
گل پنبه بومی مناطقی است ؟
گل پنبه بومی مناطق استوایی و نیمه استوایی آمریکا، آفریقا و هندوستان است. بیشترین تنوع گونه های وحشی آن در مکزیک و پس از آن استرالیا و آفریقا یافت می شود.
بهترین منطقه برای نگهداری از گل پنبه مناطق گرم و نیمه گرمسیر میباشند. زیرا اکثرا دمای مناسب برای این گیاهان در این مناطق است. شهرهایی مانند جیرفت، خراسان، اهواز، گرگان و ورامین از شهرهای مناسب برای کاشت گل پنبه میباشند.
زمان مناسب برای کاشت و برداشت گل پنبه
پنبه، گیاهی زیبا و گرانبهاست که مصارف دارویی، بهداشتی داشته و از آن برای تولید انواع پارچه، پوشاک و… نیز استفاده میشود. معمولا پنبه را اوایل بهار میکارند. در ابتدا گلهایی قرمز یا اخرایی بر گیاه میروید. حدود یک ماه بعد این میوههای قرمز زرد میشوند و بعد هم کم کم پنبه از دل آن به رنگ سفید، بیرون میزند. خود پوسته هم در نهایت به رنگ قهوهای درمیآید و پنبه داخل آن را محافظت میکند.
برداشت پنبه معمولا در تیر آغاز می شود و ممکن است تا آبان ادامه داشته باشد و برای مدت زمان حدود ۶ هفته آماده برداشت خواهد بود.
بیشتر بخوانید : گل خشک سینه کبکی : راهنمای گیاه ، نگهداری و خشک کردن آن
کشورهای برتر صادرکننده پنبه
- چین
- ایالات متحده آمریکا
- هند
- پاکستان
- ویتنام
- ترکیه
- استرالیا
- برزیل
- هنگ کنگ
- ایتالیا
- آلمان
- ازبکستان
- اندونزی
- اسپانیا
- تایلند
کشورهای واردکننده گل پنبه
- چین
- بنگلادش
- ویتنام
- ترکیه
- اندونزی
- هنگ کنگ
- کره جنوبی
- پاکستان
- ایتالیا
- مکزیک
- آلمان
- آمریکا
- مصر
- تایلند
انواع گل خشک پنبه
غلاف خشک گل پنبه یکی از شیک ترین و زیباترین وسیله های تزئینی می باشد که درون باکس های کادویی قرار می دهند و زیبایی کادو را چندین برابر می کند. این وسیله در رنگ های متفاوت و گوناگونی تهیه و تولید می شوند که شما می توانید هر رنگ را که بیشتر مورد پسندتان می باشد انتخاب و تهیه کنید.
در برخی از بسته ها رنگ گل ها تک رنگ می باشد و در برخی دیگر چند رنگ که می توانید هرکدام را که دلتان می خواهد تهیه کنید. گل خشک علاوه بر زیبایی که دارد، دوام زیادی نیز دارد و می توان سال ها آن ها را نگهداری کرد بدون اینکه بشکنند و یا با گذشت زمان پوسیده شوند.
در ادامه برای آشنایی بیشتر با روش های خشک کردن انواع گل ها، مقاله نحوه خشک کردن انواع گل طبیعی را مطالعه نمایید.
گل خشک پنبه به دلیل زیبایی منحصر به فردی که دارد، می توان از این گیاه در گل آرایی و تزئین دسته گل ( خرید انواع دسته گل ) استفاده کرد که موجب شده طرفداران زیادی در جهان داشته باشد. ( جهت خرید گل خشک پنبه وارد شوید )
در قسمت زیر تصاویری از انواع گل خشک پنبه برای شما آورده شده است…
غوزه گل خشک پنبه ( رنگارنگ )
گل خشک پنبه
بیشتر بخوانید : گل خشک خواجه باشی : راهنمای گیاه ، نگهداری و خشک کردن آن
چند نوع گل پنبه داریم ؟
در ایران بیشتر دو نوع گل پنبه پرورش داده میشود. یکی همان گلهای سفید و زیبایی است که خیلی جاها حتما دیدهاید و دیگری نوع خاصی است که پس از خشک شدن، به رنگ سبز در میآید. پنبه آنقدر با ارزش است که در مبادلات اقتصادی به آن طلای سفید میگویند و اقتصاد بسیاری از کشورها به آن وابسته است.
بازار پنبه در ایران
پنبه از جمله محصولاتی است که شرایط کشت آن در ایران بسیار فراهم است. اما این روزها تولیدکنندگان پنبه خام در هند با تقاضای زیاد کشور ایران رو به رو شده اند و درصد بالایی از صادرات پنبه را با دریافت روپیه راهی کشور ایران می کنند. به همین دلیل کارخانجات نساجی با توجه به نرخ ارز این انگیزه را در کشاورزان به وجود آورده اند تا با تهیه بذر و نشای پنبه آن را در داخل ایران تولید کنند.
امروزه دیده می شود که بسیاری از زمین های زراعی ایران در مراکزی مانند : گلستان، اردبیل، مشهد و فارس به زیر کشت پنبه رفته اند. در واقع تولید پنبه و ارائه قیمت گل پنبه با نرخ مناسبی به صنایع نساجی می تواند یک کسب و کار پررونق را برای فعالان در صنعت کشاورزی ایجاد کند.
بیشتر بخوانید : گل خشک شقاقل آبی : راهنمای گیاه ، نگهداری و خشک کردن آن
وضعیت کشت پنبه در ایران
با توجه به نقطه اتصالی که میان زراعت پنبه و صنایع نساجی وجود دارد، ایران به دلیل دارا بودن چندین کارخانه نساجی در شهرهای مختلف و دوام کار آن ها جزو یکی از تولیدکنندگان پنبه در جهان به حساب می آید. البته تولیدکنندگان پنبه در جهان از دو وجه یعنی تولید پنبه طبیعی و تولید پنبه صنعتی مورد بررسی قرار می گیرند که در این میان پنبه طبیعی در جهان بیشتر مورد استقبال و استفاده قرار گرفته است.
با توجه به قیمت مناسب جهت خرید و فروش گل پنبه ، صادرکنندگان و عمده فروشان گل پنبه توانسته اند با صادرات پنبه طبیعی و یا گل خشک پنبه به بسیاری از کشورهای درخواست کننده ارز آوری خوبی را به دست آورند. بهترین مقصدهای صادرات پنبه از ایران با توجه به میزان پتانسیل صادراتی و آسان بودن روابط تجاری دو کشور را کشورهای کویت، قزاقستان، روسیه، هند و سوئیس دارا هستند.