آشنایی با مشخصات گل همیشه بهار : راهنمای گل ، نگهداری و خشک کردن
مشخصات گل همیشه بهار ( marigold ) و انواع کاربردهای آن
- نام علمی : Calendula officinalis یا Calendula persica
- نام های انگلیسی : pot marigold ، common marigold و Scotch marigold
- راسته : میناسانان
- تیره : کاسنیان
- سرده : Calendula
- گونه : C. officinalis
گیاه همیشه بهار یا کالاندولا از خانواده Asteraceae یکی از گیاهان تزئینی فصلی در مناطق مختلف دنیاست. زیستگاه اصلی گل همیشه بهار مدیترانه یا جنوب قاره اروپاست. با این حال گیاه کالاندولا در اکثر مناطق معتدل جهان از شمال اروپا ( جنوب انگلستان ) تا ارتفاعات زاگرس در فلات ایران به صورت طبیعی می روید.
همیشه بهار گیاهی علفی و یک ساله است. برگ های ساده، کشیده و بیضوی بلند و به رنگ سبز از خصوصیات اصلی ظاهری این گیاه محسوب می شود و ریشه آن نیز مخروطی شکل است. گیاه کالاندولا بسیار مقاوم است و در برخی از نقاط سردسیر به جز اواخر فصل پاییز و زمستان در تمام طول سال گل می دهد.
بیشتر بخوانید : آشنایی با مشخصات گل مینا : راهنمای نگهداری و خشک کردن آن
در مناطق گرمسیر بذرهای همیشه بهار را در اواسط زمستان می کارند تا در فصل بهار گل های آن شکوفا شود. گل های همیشه بهار به رنگ های نارنجی، زرد یا لیمویی در امتداد ساقه های بلند نمایان می شوند. هنگام تابش مستقیم آفتاب روی گل های همیشه بهار درخشش خاصی بر روی گلبرگ های این گیاه ایجاد می شود.
گل های این گیاه لحظاتی پس از طلوع خورشید باز و قبل از غروب بسته می شوند. میوه یا بذرهای گیاه کالاندولا هلالی شکل و دارای سطح ناصافی است. وزن هزار دانه بین ۸ تا ۱۲ گرم است. گل خشک همیشه بهار
بیشتر بخوانید : آشنایی با مشخصات گل ستاره ای : راهنمای نگهداری و خشک کردن آن
گونه های گل همیشه بهار
ارقام مختلفی از گیاه کالاندولا یا همیشه بهار در دنیا وجود دارد. گل هایی با رنگ های نارنجی، لیمویی، زرد، نارنجی متمایل به قرمز یا دو رنگ و گلهای به صورت پُر و دارای چند ردیف گلبرگ یا یک ردیفه کشت می شوند. بسیاری از گونه های اهلی شده که به منظور کشت در باغ ها یا فضاهای سبز شهرها کاشته می شوند، همگی دارای گل های بزرگ و بوته های پرپشت از برگ هستند.
در صورتی که گونه های وحشی گیاه همیشه بهار، بوته ها و گل هایی کوچک تر دارند. همیشه بهار از مرحله کاشت بذر تا رشد گیاه و گلدهی تنها به کمتر از ۸ هفته زمان نیاز دارد. معمولاً گلبرگهای این گیاه را بعد از چیدن خشک کرده و برای مصارف دارویی گوناگون به کار میبرند.
بیشتر بخوانید : آشنایی با مشخصات گل رز مینیاتوری : راهنمای نگهداری و خشک کردن آن
انواع گل همیشه بهار در بازار
در ایران به دو روش گل همیشه بهار کشت و تولید می شود :
- طبیعی
- گلخانه ای
گلبرگ های گل همیشه بهاری که به صورت طبیعی کشت می شود، زرد متمایل به نارنجی است و عطر و بوی بیشتری نسبت به نوع گلخانه ای دارد. گلبرگ های گل همیشه بهار گلخانه ای، نارنجی پر رنگ است و از نظر ظاهری بسیار زیبا و همراه با گل های درشت و سالم می باشد اما عطر و بوی کمتری دارد.
گل همیشه بهار یکی از اجناس صادراتی ایران است و فرصت بسیار خوبی برای تجار ایرانی فراهم کرده است تا با صادرات این گل زیبا برای کشور ارز آوری فراوانی به ارمغان آورند. هر دو نوع گل همیشه بهار قابلیت صادرات دارند چرا که هر کدام مشتری خاص خود را دارند.
شرایط محیطی مورد نیاز گل همیشه بهار
آبیاری
بهترین زمان آبیاری این گل هنگامی است که سطح خاک گلدان خشک شده باشد. گاهی تولیدکنندگان برای تولید گیاهان با ساقه های محکم و نیز افزایش عمر گلدانی، آبیاری را کم می کنند.
خاک
گل همیشه بهار برای رشد به خاک خاصی نیاز ندارد و در هر خاکی میتواند رشد کند. البته توجه داشته باشد که خاک از زهکش کافی برخوردار باشد.
بیشتر بخوانید : آشنایی با مشخصات گل زنبق : راهنمای نگهداری و خشک کردن آن
دما
به سرما مقاوم بوده و در هوای سرد بهترین رشد را دارد. دمای مناسب برای آن ۱۰ درجه سانتی گراد است. در انواع پاکوتاه گلدانی، دمای ۲۱ درجه در روز و ۱۶ –۱۷ درجه سانتی گراد در شب مناسب است. همیشه بهار گیاه خوبی برای تابستان است ولی باید در سایه کاشته شود تا کیفیت، طول ساقه و اندازه گل افزایش یابد.
نور
این گیاه در طول رویش خود، به نور کافی و فراوان نیاز دارد. بنابراین گلدان خود را در محلی آفتابی و پرنور قرار دهید. در زمستان بیشترین شدت نور باید برای آن فراهم شود. اگر شدت نور گلخانه خیلی کم و دما خیلی بالا باشد گـلهای ریز و ساقههای ضعیف به وجود میآید.
تغذیه و کوددهی
برای تغذیه گیاه میتوانید، در اواسط تابستان یک لایه نازک کمپوست به گل بدهید. البته لازم به ذکراست گل همیشه بهار به کود اضافی نیاز ندارد، ولی به دلیل این که کمپوست به اندازه کافی مواد مغذی دارد و میتواند به گیاه برای ادامه رشد و گلدهی کمک کند، در صورت تمایل از آن استفاده کنید.
گل خشک همیشه بهار صادراتی
گل خشک همیشه بهار علاوه بر خواص فراوان در طب سنتی و صنایع داروسازی، به دلیل زیبایی و تنوع رنگی که دارد، در ساخت وسایل تزئینی، رزین، گل آرایی و … نیز کاربردهای فراوانی دارد. زیبایی و قیمت مناسب گل خشک همیشه بهار موجب شده که طرفداران زیادی در جهان داشته باشد و خرید و فروش گل خشک همیشه بهار صادراتی سود فراوانی را نصیب صادرکنندگان و عمده فروشان گل خشک و تجار فعال در این حوزه کند.
بیشتر بخوانید : آشنایی با مشخصات گل بابونه : راهنمای نگهداری و خشک کردن آن
روش تکثیر گل همیشه بهار
از ویژگیهای بارز گل همیشه بهار میتوان به رشد سریع این گیاه اشاره کرد. همیشه بهار از مرحله کاشت بذر تا رشد گیاه و گلدهی تنها به کمتر از ۸ هفته زمان نیاز دارد. شما میتوانید به جای خرید گیاه آماده، آن را از طریق بذر در باغچه یا گلدان پرورش دهید.
با گلدهی گیاه همیشه بهار علاوه بر خلق منظرهای بیبدیل در محیط زندگی میتوانید از فواید درمانی این گل زیبا استفاده کنید. در ادامه با روش کاشت گل همیشه بهار یا کالاندولا از طریق بذر و شرایط نگهداری آن آشنا خواهید شد.
- بذرهای همیشه بهار را از فروشگاههای فروش بذر گل و گیاه در سطح شهر یا به صورت اینترنتی خریداری نمایید.
- یک محیط با نور فراوان و مستقیم خورشید را در حیاط یا تراس منزلتان برای کاشت گل همیشه بهار انتخاب کنید. این گیاه روزانه به ۵ تا ۸ ساعت نور مستقیم آفتاب نیاز دارد.
- برای کاشت بذرهای همیشه بهار نیاز به ترکیب خاک مخصوص نیست. همان خاک معمولی باغچه برای کاشت بذرها مناسب است.
- بذرهای همیشه بهار را بعد از آخرین سرما در اوایل بهار ( در مناطق جنوبی، در اواخر بهمن یا اوایل اسفندماه ) بکارید.
- دانهها را میتوان بر روی خاک ( مانند بذر سبزیجات ) پخش کرد یا در عمق ۱ تا ۲ سانتیمتر در خاک کاشت. فاصله کاشت هر بذر از هم بین ۵ تا ۱۰ سانتیمتر باشد.
- روزانه به بذرها آب دهید و آنها را مرطوب نگه دارید. مراقب باشید با آبیاری، فشار آب، دانهها را از خاک بیرون نیاورد.
- بعد از جوانهزنی دانهها نیاز آبیاری گیاه کم میشود. در این حالت با خشک شدن کمی از سطح خاک گیاه را آبیاری کنید.
- گیاه پس از رشد کامل و با شکوفا شدن گلها به کم آبی مقاوم میشود.
- در مناطق گرم جنوب کشور ممکن است این گیاه در تابستان از بین برود. اما گلهای همیشه بهار کاشته شده در مناطق سردسیر تقریبا تا فصل پاییز به گل مینشینند.
- با پایان عمر در هر گلِ گیاه همیشه بهار در صورتی که برای مصارف دارویی چیده نشود، بذرهایی تولید میکند که سال آینده دوباره موجب ازدیاد این گیاه خواهند شد.
بیشتر بخوانید : آشنایی با مشخصات گل نیلوفر آبی : راهنمای نگهداری و خشک کردن آن
نحوه برداشت و خشک کردن گلها
- بهتر است گلها را کمی پس از شکوفا شدن کامل و در هنگام صبح برداشت کنید.
- گلهای جمع شده و کهنه را برداشت نکنید.
- پس از برداشت گلها تنها با کمی تکان دادن گرد و غبار را از روی آنها بزدایید و از شستن گلها با آب خوددرای کنید.
- گلها را در محیط سایه و دارای تهویه بر روی یک پارچه تمیز پهن کنید.
- نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که گل همیشه بهار در هنگام خشک شدن در برابر گرمای شدید و یکباره ممکن است بسیاری از اجزا دارویی خود را از دست بدهد؛ بنابراین خشک کردن گلها در ماکروفر توصیه نمیشود.
- برای بهتر خشک کردن گلهای همیشه بهار میتوانید آنها را پر پر کنید.
- قبل از جمعآوری گلهای خشک شده مطمئن شوید که همه آنها کاملا خشک و فاقد رطوبت هستند. مرطوب بودن یا خشک نشدن کامل هر گل با کپک زدن همه گلها همراه خواهد بود.
در ادامه برای آشنایی بیشتر با روش های خشک کردن انواع گل ها، مقاله خشک کردن انواع گل طبیعی را مطالعه نمایید.
عوامل موثر بر قیمت گل خشک همیشه بهار
قیمت هر کیلو گل همیشه بهار در فصل برداشت این گیاه نسبت به سایر فصل های سال ارزان می باشد. خرید گل خشک همیشه بهار به صورت عمده در اوایل فصل تیر ماه تا آبان ماه بسیار مقرون به صرفه می باشد. قیمت هر کیلو گل همیشه بهار صادراتی به دلیل حجم بالای تولیدی این محصول در بازار داخلی نسبت به سایر کشورها مناسب می باشد. کیفیت مطلوب این گیاه برای عرضه به بازارهای خارجی موجب شده است که صادرات گل همیشه بهار رواج یابد و باعث ارزآوری و اشتغال زایی در ایران گردد.
عوامل متعددی بر قیمت خشک گل همیشه بهار صادراتی تاثیرگذار هستند. از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت گل همیشه بهار خشک میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- میزان تقاضا
- طبیعی یا گلخانهای بودن
هر چه میزان تقاضا بیشتر باشد مسلما صادرات گل همیشه بهار بیشتر و قیمت آن بالاتر است. عامل دیگر طبیعی یا گلخانهای بودن گل همیشه بهار خشک است. از آنجا که هزینه بیشتری صرف کشت و برداشت گل همیشه بهار خشک گلخانهای میشود و همچنین ظاهر زیباتری دارد، چنین میتوان گفت که قیمت فروش گل همیشه بهار خشک به روش گلخانهای بیشتر است؛ به عبارت دیگر، هر چقدر گل همیشه بهار خشک خوش رنگ تر باشد، قیمت آن بالاتر است.
بیشتر بخوانید : آشنایی با مشخصات گل ژیپسوفیلا : راهنمای نگهداری و خشک کردن آن
نکات مهم
یکی از مهمترین نکات برای پرورش و نگهداری از گیاه همیشه بهار مبارزه با آفتهاست. این گیاه به سرعت آفتهایی همچون کنهها، شتهها، قارچها و کرمها را به خود جذب میکند. هجوم آفتها به گیاه و تکثیر آنها در هنگام قرار گرفتن گیاه در شرایط نامساعد ( سرمای شدید، گرمای بسیار زیاد، محیط سایه و آبیاری زیاد ) تشدید میشود.
برای از بین بردن هر گونه آفت به سم مخصوص به آن نیاز دارید. مثلا برای قارچها استفاده از قارچکش ( کاربندازیم، مانکوزب و… ) میتواند موثر باشد. همچنین سموم مختلف ( مثل ایمیدوکلروپراید، دایابون، دلتامترین و… ) برای رفع کنهها، شتهها و کرمها در بازار موجود است.
گل همیشه بهار
گل فروشی اینترنتی و آنلاین رضوان
گل فروشی ما با هدف تغییر سبک خرید گل در ایران راه اندازی شده است. بدین معنی که گل هایی به مشتریان ارائه نماییم که این گل ها ماندگاری و طول عمر بالاتری داشته باشد. در حال حاضر در گل فروشی اینترنتی رضوان انواع سبد گل ، تاج گل ترحیم ، دسته گل ، گلدان گل ، جعبه گل ( باکس گل ) و خدمات گل آرایی مجالس و باغبانی و گل آرایی ماشین عروس انجام می شود.
در این راه ما سعی می نماییم گل هایی باکیفیت و زیبا در اختیار مشتریان خود قرار دهیم. شما می توانید با عضویت در سایت گل فروشی از تخفیف های ویژه ما استفاده نمایید. همچنین در مناسبت ها، گل های زیبا به عنوان هدیه از ما دریافت نمایید. جهت سفارش و ارسال گل می توانید به بخش زیر مراجعه کنید.