آشنایی با مشخصات گیاه خواجه باشی ( تیغ آناناسی ) : راهنمای نگهداری و خشک کردن آن
مشخصات گیاه خواجه باشی ( تیغ آناناسی ) و انواع کاربردهای آن
- نام علمی : Dipsacus laciniatus
- نام فرانسه : Bonnetier sauvage، C. des bois، Cardt rea foulon
- نام انگلیسی : common teasel ,Teasel, Teazle, Draper’s teasel, Fuller’s teasel
- نام آلمانی : Kardendistel، Weberkarde
- نام ایتالیایی : Dissaco، Cardo
- خانواده : خواجه باشى ( طوسک ) – Dipsacaceae
- تیره : آقطیان
- سرده : Dipsacus
- بومی : منطقه اروپا
- نام های دیگر : تیغ تخم مرغی
- زیستگاه : این گیاه بیشتر در کنار جاده ها و خطوط راه آهن می روید.
این گونه از جنس Dipsacus و از تیره کاسنیان است. گیاهی با قد بلند و طول عمر دو سال است و حدود ۱۵ گونه می باشد. از نظر ظاهری دایره ای شکل با دانه های سر پهن و برجستگی های دو طبقه گنبدی مانند است.
رنگ این گیاه نوک مدادی بوده و حالت های کمرنگ، پر رنگ و گاهی تیره از طیف این رنگ را نیز شامل می شود. گیاه خواجه باشی برجستگی های زره دار و خطوط افقی مورب و یک زائده اشکی درقسمت پائین خود دارد. اکثر افراد دانه خواجه باشی را با خار مریم اشتباه می گیرند و این در حالی است که این دو گیاه چه از نظر ظاهری و چه از نظر برخی خواص با یکدیگر متفاوت می باشند.
بیشتر بخوانید : آشنایی با مشخصات گیاه شکر تیغال : راهنمای نگهداری و خشک کردن
این گیاه دارای برگهای به نسبت باریک و در عین حال دندانهدار و بلند است. دارای ساقهای راست و تو خالی است و از گیاهان گلدار میباشد. گل آذین بسته این گیاه بهصورت تجمیع شده و تخممرغی شکل ظاهر میشود. دارای گلهای سفید و در برخی موارد بنفش رنگی است. گلهای این گیاه به هنگام شکفتن منظره زیبایی را پدید میآورد. گیاهی خاردار میباشد طوری که ساقه آن گیاه نیز خاردار است.
خارهای این گیاه نوکتیز میباشند طوری که به هنگام تماس با دست درد شدیدی را ایجاد میکند. دارای گونههای مختلفی است. این گیاه دارای برگهای مخالف مرتبشدهای است. هر جفت برگ این گیاه به اطراف ساقه متصل شده است. گلهای این گیاه اغلب پوچی مغز و معطر هستند. ارتفاع این گیاه بسته به شرایط اقلیمی بین ۱ تا ۳ متر میباشد.
گیاه خواجه باشی بومی چه مناطقی می باشد ؟
این گیاه بومی مناطقی از آسیا و اروپاست. در بیشتر مناطق بهصورت علف هرز وحشی رشد میکند. گلهای این گیاه در انتهای ساقه ظاهر میشوند. در ایران زیستگاه آن بیشتر در کنار جاده ها و خطوط راه آهن است و گسترش شدیدی دارد و در بیشتر مناطق بهصورت خودرو رشد میکند.
بیشتر بخوانید : آشنایی با مشخصات گیاه دریای مقدس : راهنمای نگهداری و خشک کردن
محل رویش و زمان گلدهی گیاه خواجه باشی
در بیشتر مناطق به صورت علف هرز خودرو رشد می کند. گل های معطر و پوچی مغز در انتهای ساقه ظاهر می شوند، گل آذین بسته این گیاه به صورت تخم مرغی شکل و دارای گل های سفید و در برخی موارد بنفش رنگ است. برگ ها به اطراف ساقه متصل شده اند. گلدهی این گیاه از فصل تابستان شروع شده و تا فصل پاییز و شروع فصل سرما ادامه دارد.
- یکی از واریته های گیاه Dipsacus fullonum به نام .Var. comosus Ladeb در بعضی نواحی کردستان می روید.
- گونه .Dipsacus pilosus L که در نواحی مختلف کردستان می روید.
- گونه .D. laciniatus L که در نواحی مختلف البرز، ارتفاعات عمارلو، ایسپیلی (گیلان)، آذربایجان، خراسان، کوه های نهاوند، بروجرد، چل خاتون و اشتران کوه می روید.
بیشتر بخوانید : آشنایی با مشخصات گیاه شقاقل آبی : راهنمای نگهداری و خشک کردن
گل خشک تیغ آناناسی ( خواجه باشی ) صادراتی
امروزه کشورهای زیادی به تولید و تکثیر گلها به روش تکنولوژی های جدید روی آورده اند. مردم کشورهای اروپایی سرانه مصرفی بالایی در مصرف گل و گیاه دارند. گل ها در اعیاد مذهبی و اجتماعی بیشتر از روزهای معمولی مورد استفاده قرار میگیرند.
هر دو نوع محصول گیاه خواجه باشی چه به صورت گیاه دارویی و چه به صورت گل خشک ( قابل استفاده در تزئینات و گل آرایی دکوراسیون داخلی ) قابلیت صادرات دارند چرا که هر کدام مشتری خاص خود را دارند. گل خشک تیغ آناناسی ( خواجه باشی ) از نمونه گیاهانی است که در دنیا طرفداران زیادی به خود اختصاص داده است و خرید و فروش گل خشک خواجه باشی سود زیادی را عاید صادرکنندگان و عمده فروشان گیاهان دارویی کرده است.
جهت خرید گل خشک تیغ آناناسی ( خواجه باشی ) کلیک نمایید…
در ادامه برای آشنایی بیشتر با روش های خشک کردن انواع گل ها، مقاله خشک کردن انواع گل طبیعی را مطالعه نمایید.
نحوه تکثیر و کاشت گیاه خواجه باشی
این گیاه از طریق بذر تکثیر میشود. برای این منظور پس از آمادهسازی زمین مورد کشت، برای تسریع در جوانهزنی بذرها را به مدت ۲۴ ساعت در آب ولرم خیس کنید، سپس آنها را مورد کشت قرار دهید و بکارید.
توجه داشته باشید که تا زمان جوانهزنی باید سطح خاک مرطوب نگه داشته شود. پس از مدتی گیاه جوانه میزند و رشد خود را آغاز میکند. فاصله کاشت بذر خواجه باشی بین ۳۰ تا ۷۰ سانتیمتر است. بذر این گیاه را در عمق ۵/۰ تا ۲ سانتیمتری کاشته میشود.
خواجهباشی نسبت به خاک حساس نیست ولی خاکهای حاصلخیز را برای رشد میپسندد. در خاکهای فقیر نیز رشد میکند ولی اندازه آن کاهش پیدا میکند. گلدهی این گیاه از فصل تابستان شروع میشود و تا فصل پاییز و شروع فصل سرما ادامه دارد. خواجهباشی به آبیاری متوسط و کمی نیاز دارد. این گیاه برای رشد به نور کامل خورشید نیاز دارد.
گیاه خواجه باشی
گل فروشی اینترنتی و آنلاین رضوان
گل فروشی ما با هدف تغییر سبک خرید گل در ایران راه اندازی شده است. بدین معنی که گل هایی به مشتریان ارائه نماییم که این گل ها ماندگاری و طول عمر بالاتری داشته باشد. در حال حاضر در گل فروشی اینترنتی رضوان انواع سبد گل ، تاج گل ترحیم ، دسته گل ، گلدان گل ، جعبه گل ( باکس گل ) و خدمات گل آرایی مجالس و باغبانی و گل آرایی ماشین عروس انجام می شود.
در این راه ما سعی می نماییم گل هایی باکیفیت و زیبا در اختیار مشتریان خود قرار دهیم. شما می توانید با عضویت در سایت گل فروشی از تخفیف های ویژه ما استفاده نمایید. همچنین در مناسبت ها، گل های زیبا به عنوان هدیه از ما دریافت نمایید. جهت سفارش و ارسال گل می توانید به بخش زیر مراجعه کنید.