دانستنی های مهم برای نگهداری گل آپارتمانی
نگهداری گل آپارتمانی و مراقبت ازگیاهان
پرورش گیاهان آپارتمانی کار چندان مشکلی نیست. دانستن چندین مساله ضروری و قوانین ساده، مسائل شما را به آسانی حل می نماید. درادامه نکات اساسی درباره طرز مراقبت و نگهداری گیاهان آپارتمانی به طور خلاصه تشریح گردیده است. جهت نگهداری گل آپارتمانی می بایست مجموعه ای از عوامل را در نظر بگیرید.
1 ) آبیاری گل آپارتمانی
یکی از مشکل ترین جنبه های پرورش گیاه آبیاری آن است که بعد از خرید گل می بایست به آن توجه زیادی کرد. گیاهان نیز مانند انسان و سایر موجودات زنده برای بقاء زندگی نیاز به مقداری آب دارند. آب باعث انتقال مواد غذایی لازم به برگ ها و در نتیجه ساخت و پرداخت مواد ضروری برای رشد و پرورش گیاهان می باشد.
هوای اکثر آپارتمان ها به خصوص در زمستان که پنجره ها بسته و تبادل هوای داخل و خارج کمتر است بسیار خشک است. این خشکی هوا در صورتی که اصلاح نگردد موجب آسیب دیدن گیاهان موجود در آپارتمان می گردد. یکی از سوال های تکراری که اغلب خریداران گل و گیاه می کنند این است که مقدار آبیاری چه اندازه است؟
پاسخ این سوال چندان هم ساده نیست. زیرا عوامل چندی از قبیل درجه حرارت اتاق، رطوبت و اینکه آیا تابستان است یا زمستان و از همه مهم تر نوع گیاه و نیاز آن به آب بر تنظیم این امر تاثیر گذار می باشد. به وسیله تجربه و آزمایش می توان وضعیت خاک خیس، مرطوب و خیلی خشک را لمس نمود.
بیشتر بخوانید : همه چیز درباره ی گل پاندانوس
برای این که ببینید گیاه نیاز به آب دارد یا خیر می توانید با انگشت خاک را امتحان نمایید. اگر خاک به نظر سرد و مرطوب رسید گیاه هنوز نیاز به آب ندارد. اما اگر خشک و گرد آلود بود بایستی فورا آبیاری شود. آب مورد استفاده گیاهان بایستی زیاد سرد نباشد. برای حصول اطمینان می توان ظرف آب را چند ساعت قبل از مصرف در اتاقی که گیاهان هستند قرار داد.
چون معمولا گیاهان در تابستان رشد بیشتری تا زمستان دارند بایستی آبیاری مناسب فصل انجام پذیرد. با توجه به اینکه ریشه های گیاهان نیاز به تنفس دارند, هرگز نبایستی گیاهان را با آبیاری بیش از حد غرقاب نمود. آب اضافی در خاک باعث جلوگیری از تنفس و در نتیجه عمل جذب گردیده و موجب پژمردگی گیاه می گردد. این حالت بیشتر هنگامی صورت می گیرد که گلدان گیاه در ظرف آبی قرار داده شود.
بعضی از گیاهان از قبیل گیاهان گوشتی و کاکتوس ها نیاز به آب کمتری تا سایر گیاهان آپارتمانی دارند. هر 14 _10 روز یک بار در حالی که سرخس ها به مقدار زیادی آب نیاز دارند. اگر گیاهان گوشتی و کاکتوس ها در آب و هوای گرم نگهداری می شوند ( 34_20 درجه سانتی گراد )قاعدتا به آب بیشتری نیازمند خواهند بود.
بیشتر بخوانید : چطور از گیاه کاکتوس تان در خانه مراقبت کنید؟
به همین ترتیب اگر سرخس ها در آب و هوای سرد نگهداری می شود ( 15_12 درجه سانتی گراد ) به آب بسیار کمتری نیاز خواهد بود. مقدار آبیاری در هر نوبت و تعین نوبت های بعدی بستگی به محیط پرورش هر گیاه دارد که هنگام خرید گل از گل فروشی ها اکثرا این اطلاعات را به شما نمی دهند و این تشخیص فقط به وسیله تجربه به دست می آید.
به طور کلی موقعی که قسمت بالایی گیاه و سرشاخه ها به خوبی رشد می کند و جوانه می دهد معلوم می شود که گیاه به درستی عمل می کند و نحوه آبیاری صحیح است. در غیر این صورت اگر برگ ها سرازیر و پژمرده یا سطحشان تاریک است و یا در اثر لمس، کاغذ مانند به نظر می رسد ( به غیر از چند نوع گیاه مخصوص ) گیاه آب مورد نیاز خود را به دست نیاورده است.
بیشتر بخوانید : داشتن خانه ای شاداب و زیبا با سرخس ها
شستشوی برگ های گیاهان آپارتمانی در آب و هوای گرم و آفتابی به طور مداوم با آب ولرم یک عمل مفید و ضروری است. از طرف دیگر گیاهانی هم هستند که شستشوی برگ هایشان خسارت جبران ناپذیری به آن ها وارد می سازد ( گیاهانی که برگ های کرکدار یا مخملی دارند مانند بنفشه آفریقایی ، گلوکسینیا ).
آبیاری بیش از حد و کم آبی معمولا آثار و علائم یکسانی پدیدی می آورند – زرد شدن شاخه و برگ ها و پژمردگی – آبیاری بیش از از یکی از ابتلاعات متداول در مورد گیاهان آپارتمانی است. معالجه و بهبود ابن نوع ضایعه معمولا بسیار مشکل است.
یک راه حل بازگشایی مشکل آبیاری پرورش تمام گیاهان در آب می باشد ( نمو گیاه در آب مغذی ). در این طریق ریشه های گیاه به طور ثابت در زیر آب زندگی کرده و می توان رطوبت مورد نیاز خود رادر هر زمان که لازم باشد تامین نماید.
بیشتر بخوانید : همه چیز درباره ی نگهداری گل بنفشه آفریقایی در خونه
آبیاری در روزهای تعطیل ( نگهداری گل آپارتمانی )
اگر در تابستان قصد مسافرت دارید و دسترسی به همسایه یا آشنایی که گیاهان و گل های شما را آبیاری کند ندارید بهترین طریق این است که تمام گیاهان آپارتمانی خود را در وسط اتاقی که آفتاب گیر نیست قرار دهید. غنچه ها و گل های آن ها را قطع نموده و یک آب کامل بدهید.
اطراف گلدان ها را با پیت مرطوب پیچیده و وسط خاک را با روزنامه خیسی جهت نگهداری رطوبت بپوشانید. اگر دارای باغچه یا باغ هستید، گلدان ها را در خاک باغچه در محلی سایه دفن نمایید تا هر مقدار رطوبت لازم داشتند استفاده نمایند. اگر در زمستان به مسافرت می روید بدانید که گیاهان در این فصل نیاز به آبیاری چندانی ندارند.
برای جلوگیری از خشکی به همان طریق گیاهانتان را در وسط اتاق قرارد داده خاک را آبیای کرده و اطراف گلدان ها را با پیت مرطوب بپوشانید.
روش دیگری که برای آبیاری گیاهان و گل های خود می توانید استفاده کنید گذاشتن ظرفی آب وسط اتاق است که در این روش به تعداد گلدان های خود نخ های نسبتا کلفت که آب را از خود عبور دهند تهیه نمایید و گلدان های خود را اطرف ظرف مانند شکل زیر قرار دهید.
بیشتر بخوانید : معرفی گل پتوس به همراه نکات مهم نگهداری و پرورش
2 ) تقویت گیاهان و نگهداری گل آپارتمانی
برای شادابی و سلامت گیاهان و رفع نیازها و کمبود های غذایی آن ها و نتیجه بهتر در نگهداری گل آپارتمانی تان می توان از کودهای تقویتی استاندارد استفاده نمود که می توان از گل فروشی ها تهیه کرد. هر عضو یک گیاه زنده برای تشکیل گل ها و جوانه ها نیاز به مقداری مواد شیمیایی و ارگانیک دارد. برای حصول اطمینان از اجرای صحیح عملیات فوق نکات زیر را بایستی به خاطر سپرد :
هر نوع کود شیمیایی یا آلی که از گل فروشی ها تهیه می شود بایستی پس از آبیاری در سطح خاک پخش شود. این عمل باعث جلوگیری از تماس ناگهانی کود با ریشه ها که ممکن است خسارت غیر قابل جبرانی وارد سازد می گردد. اگر گیاه و گل خیلی تشنه باشد ممکن است در همان وحله اول آب و تمام کود را جذب نماید.
تعداد دفعات کود پاشی معمولا از گونه ای به گونه دیگر متفاوت است. گیاهان جوان کمتر از گیاهان مسن احتیاج به کود دارند. معمولا از کودهای شیمیایی بطعی العمل از قبیل گرد استخوان استفاده می شود. این کود به صورت تدریجی جذب می شود و فقط بایستی موقع کاشت ( یا تعویض گلدان ) و در پاییز و بهار به گیاه داده شود.
یک کود استاندارد نیز بایستی هر ماه یکبار یا زودتر بسته به نوع و نیاز به گیاهان داده شود. کود قابل حل در آب که در هنگام آبیاری داده می شود بهترین نوع آن است که می توانید این نوع کود را از گل فروشی ها نیز تهیه کنید.
بیشتر بخوانید : تغذیه گیاهان و زمان مناسب کود دادن به گل و گیاه آپارتمانی
تغذیه گیاهان منحصرا از طریق کود پاشی انجام نمی گیرد. آن ها دی اکسید کربن را وسیله منافذ برگ جذب نموده و در اثر سنتز نشاسته و قند لازم را جهت ادامه رشد تهیه می نمایند. این مراحل که گیاه با استفاده از نور مواد غذایی لازم را جهت رشد خود فراهم می کند، فتوسنتز نامیده می شود.
استفاده از کودهای تقویتی یا شیمیایی که در گل فروشی ها موجود است منحصرا جهت رفع کمبودهای غذایی و در واقع نوعی مکمل غذایی محسوب می شود. کودهای برگی هم عناصر غذایی را فراهم می نمایند و در مجاورت کود های معدنی و آلی برای شادابی و رویش گل و گیاهان لازم هستند.
چند قطره هورمون محرک را نیز می توان از گل فروشی تهیه و با آب مخلوط کرد و در فواصل منظمی بر روی برگ ها اسپری نمود. فایده این عمل این است که به مقدار زیادی رشد برگ ها و گل های جدید را تسریع نموده و جریان حرکت شیره گیاهی را در بافت ها افزایش می دهد.
بیشتر بخوانید : همه چیز درباره ی گل اسپاتی فیلوم
کود های شیمیایی موجود در گلفروشی ها مخصوص گیاهان سالم است. تقویت هر نوع گیاه مریض گیاه پژمرده در اثر غرقاب شدن یا حتی گیاه جوان و تازه گلدانی شده با این کودها باعث سوختن آن ها خواهد گردید. گیاهان مریض ابتدا باید سالم گردیده سپس با کود تقویت گردند. از موارد مهم دیگر اینکه کود پاشی حتما بایستی پس از آبیاری صورت بگیرد و نیز کود پاشی به میزان اندک بهتر از مقدار زیاد است.
3 ) مراقبت های اضافی برای نگهداری گل آپارتمانی
مراقبت های اضافی از گیاهان آپارتمانی به غیر از کود پاشی و یا تقویت گیاهان و گل ها عبارت است از شستشو، تمیز کردن و جلا دادن آن ها.
الف ) شستشو
بعد از عمل آبیاری، شستشوی گیاهان آپارتمانی در شادابی و سلامت آن ها بسار موثر است. شستشو را می توان از طریق اسپری با آب اعمال نمود. انواع مختلف دستگاه های اسپری در بازار و گل فروشی ها وجود دارد که استفاده از آن ها بسیار ساده است. اتومایزر ( دستگاه هایی که آب را به صورت ذرات ریز تبدیل می کند ) یا قسمت آب پخش کن را می توان به سر یک شیشه معمولی وصل کرده و برای آن هایی که تعداد محدودی گیاه در آپارتمان دارند مورد مصرف قرار داد.
به طور معمول بهتر است برگ های گیاهان روزانه شستشو گردد تا همیشه شفاف و شاداب باقی بمانند .لیکن اگر فرصت چنین کاری مقدور نبود، دست کم باید هفته ای یکبار این عمل انجام شود. اعمال جلا دادن برگ ها و اضافه کردن هورمون رشد یا تقویت گیاهان و گل ها از طریق برگ ها را می توان در این مرحله یعنی شستشوی برگ ها انجام داد.
جلا دادن برگ ها در عین حال دو منظوره است. یکی پوشش برگ با زنگار حفاظتی شفاف و دیگری ضد عفونی بر علیه انواع مختلف آلودگی ها. بدین جهت توصیه می گردد که گیاهان آپارتمانی خود را برای شادابی بیشتر تقریبا هر ماه یکبار با مواد ضد عفونی بر علیه انواع مختلف آلودگی ها. بدین جهت توصیه می گردد که گیاهان آپارتمانی خود را برای شادابی بیشتر تقریبا هر ماه یکبار با مواد ضد عفونی کننده اسپری نمایید.
بیشتر بخوانید : معرفی بهترین گل و گیاهان تصفیه کننده هوای خانه
ب ) تمیز کردن
گیاهان دارای برگ های بزرگ را بایستی گردگیری نمود. این عمل را می توان به وسیله اسفنج با آب ملایم به آرامی انجام داد.
ج ) جلا دادن
برای از بین بردن گرد و خاک و دوده که معمولا در سطح برگ ها قرار گرفته و منافذ را می پوشانند از جلای مخصوص برگ ها استفاده می نمایند. اگر این عمل انجام نگیرد، گیاه به تدریج می میرد. بیشتر جلا دهنده برگ ها دارای مواد حشره کش و قارچ کش به خصوص هستند که گیاهان را از اغلب آفات و بیماری های معمولی حفاظت می نماید.
4 ) روشنایی لازم برای نگهداری گل آپارتمانی
روشنایی برای تمامی گیاهان آپارتمانی و گل ها ضروری است و اگر در دسترس آن ها قرار نگیرد رنگ پریده و ضعیف می گردند. بیشتر گیاهان آپارتمانی می توانند در محلی که مقدار کمی نور طبیعی است کاملا شادابی خد را حفظ کنند. موقعی که آفتاب خیلی تند است گیاهان را هرگز نبایستی در آستانه پنجره رو به جنوب قرار داد. به طور کلی گیاهان برگ رنگی نیاز به آفتاب و روشنایی بیشتری تا گیاهان برگ سبز دارند.
بیشتر بخوانید : گیاهان آپارتمانی مختلف و مناسب برای اتاق های مختلف خانه
5 ) رطوبت و درجه حرارت اتاق مناسب برای نگهداری گل آپارتمانی
برای حصول موفقیت در پرورش گیاهان آپارتمانی و حفظ شادابی آن ها بایستی شرایط مناسب محل زندگی آن ها را فراهم نمایید. بیشتر گیاهان گرمسیری و یا نیمه گرمسیری بوده و نیاز به حرارت و رطوبت بیشتری دارند. کمبود و یا فقدان رطوبت باعث تبخیر آب برگ ها می گردد. به طور کلی هرچه درجه حرارت اتاق بیشتر باشد درجه رطوبت هم باید بیشتر باشد.
برای افزایش رطوبت بایستی مرتبا اطراف گیاهان را با آب اسپری نمود و یا اینکه مقداری ریگ در بشقابی ریخته و سپس گلدان را روی ریگ ها قرار دهید. آنگاه آب به داخل بشقاب بریزید. ولی مواظب باشد که آب از سطح ریگ ها تجاوز ننماید. موقعی که آب تبخیر می شود هوای مرطوبی برای گیاهانتان به وجود می آید.
تغیرات زیاد درجه حرارت برای گیاهان آپارتمانی زیان آور است. درجه حرارت اطاق هرگز نبایستی از 10 درجه سانتی گراد برای غالب گیاهان آپارتمانی کمتر باشد. برای بیشتر گیاهان ظریف حداقل درجه حرارت 15 درجه سانتی گراد می باشد. چنانچه هوای اطاق حاوی گیاه بسیار گرم گردیده، برای خنک نمودن آن نبایستی یک مرتبه پنجره ها باز شود بلکه باید به صورت تدریجی هوای اتاق تنظیم گردد. ( به خصوص اگر درجه حرارت هوای بیرون زیر صفر است )
بیشتر بخوانید : گیاهان عالی برای سبز کردن محیط سرویس بهداشتی
6 ) خاک
یک قسمت مهم از رشد گیاه انتخاب صحیح خاک مورد نیاز گیاه است، در این رابطه گیاهان آپارتمانی به سه دسته تقسیم می شود :
- گیاهانی که احتیاج به رطوبت متوسط دارند ( فیلودندرون ، دراسنا ، سینداپسوس ، سینگونیوم ، پالم ، آزالیا و غیره )
- گیاهانی که به رطوبت بیشتری نیاز دارند ( سرخس ها ، بنفشه آفریقایی ، سلاگینلا ، پتوس ، اسپاتی فیلوم و غیره )
- گیاهانی که خاک نسبتا خشک را دوست دارند و به رطوبت کمتری نیازمندند ( کاکتوس ها و گیاهان گوشتی ، سانسوریا ، فیکوس ، پاندانوس ، بیلبرژیا )
نگهداری گل آپارتمانی
گل فروشی اینترنتی و آنلاین رضوان
گل فروشی ما با هدف تغییر سبک خرید گل در ایران راه اندازی شده است. بدین معنی که گل هایی به مشتریان ارائه نماییم که این گل ها ماندگاری و طول عمر بالاتری داشته باشد. در حال حاضر در گل فروشی اینترنتی رضوان انواع سبد گل ، تاج گل ترحیم ، دسته گل ، گلدان گل ، جعبه گل ( باکس گل ) و خدمات گل آرایی مجالس و باغبانی و گل آرایی ماشین عروس انجام می شود.
در این راه ما سعی می نماییم گل هایی باکیفیت و زیبا در اختیار مشتریان خود قرار دهیم. شما می توانید با عضویت در سایت گل فروشی از تخفیف های ویژه ما استفاده نمایید. همچنین در مناسبت ها، گل های زیبا به عنوان هدیه از ما دریافت نمایید. جهت سفارش و ارسال گل می توانید به بخش زیر مراجعه کنید.