کامل ترین راهنمای نگهداری و پرورش گل لیندا یا پا فیلی
همه چیز درباره ی درختچه ی لیندا یا پا فیلی ( معرفی ، پرورش و نگهداری )
گل لیندا با نام فارسی پا فیلی و نام انگلیسی Elephent foot tree پا فیلی و نام علمی Beaucarnea recurvate شناخته می شود. این درختچه از خانواده ی Asparagaceae بوده و خاستگاه اصلی آن مکزیک ( شهر های وراکروز ، سن لوییس ) می باشد. برگ های این گیاه باریک و کشیده و مقاوم و ضخیم، مجنون و آویزان و فنری بوده و حالت زیبای آن ناشی از سرازیر شدن برگ ها به طرف پایین است.
به خصوص در سنین بالا انتهای ساقه ضخیم و شکل عجیبی به خود می گیرد و نام انگلیسی آن به معنای پا فیلی به همین دلیل است. به دلیل وضع خاص برگ ها و ساقه آن به عنوان گیاه گلدانی منفرد نگهداری می شود. با بالا رفتن سن گیاه از ساقه آن جوانه هایی می روید که به خاطر حفظ شکل و فرم آن باید فورا حذف شوند.
بیشتر بخوانید : گیاهان آپارتمانی مختلف و مناسب برای اتاق های مختلف خانه
نیازها، اصول داشت و پرورش گل لیندا
نگهداری از لیندا در منزل تا حد زیادی شبیه به روش نگهداری از کاکتوس ها ( آشنایی با مشخصات گیاه کاکتوس ) و ساکولنت هاست. از این رو کار چندان سختی پیش رو نداشته و قبل از خرید گیاه یا در صورتی که آن را دارید، لازم است موارد زیر را رعایت کنید تا گیاه شما همیشه سالم و شاداب باشد.
بیشتر بخوانید : همه چیز درباره ی گل ساکولنت آچوریا
نور مورد نیاز نخل لیندا
نخل لیندا یا نخل دم اسبی به نور کامل مستقیم یا غیرمستقیم نیاز دارد، اما از آنجایی که گیاهی کاملا سازگار است، میتواند نصف سال را در جایی کمنورتر بگذراند. یعنی اگر در بهار و تابستان آن را در جایی پرنور و در فضای باز مثل تراس بگذارید، میتواند در طول پاییز و زمستان نور کم را هم تحمل کند. ضمن اینکه میتواند چندین ساعت نور مستقیم را هم تحمل کند. تنها تفاوتی که محیط با نور کم و محیط با نور زیاد در رشد گیاه ایجاد میکند این است که گیاه در محیطی با نور کم رشد کمتری خواهد داشت؛ به عبارتی هرچه نور بیشتر، رشد بیشتر!
یک نکته مهم در نگهداری از نخل لیندا :
اگر نخل لیندا را مدتی در سایه نگهداری کردهاید، نباید آن را بهطور ناگهانی مقابل آفتاب بگذارید بلکه باید به مدت چند ساعت در روز آن را در مقابل نور گذاشته و سپس دوباره به مکان سایه منتقل کنید. این کار باعث میشود که گیاه کمکم به نور عادت کند و برگهایش سوخته و چروکیده نشود.
دما مورد نیاز برای نگهداری درختچه ی لیندا :
در فصل زمستان 10 – 13 درجه سانتی گراد و در فصل تابستان 21 درجه سانتی گراد بهترین درجه حرارت برای نگهداری گیاه لیندا است.
آبیاری و رطوبت هوا مورد نیاز برای نگهداری درختچه ی لیندا
از آنجایی که نخل لیندا یا پافیلی از خانوادهی ساکولنتهاست، در محیط نیمه خشک بهترین رشد را دارد و لازم است که بین هر آبیاری اجازه دهید که خاک گیاه کاملا خشک شود. این گیاه به آب زیادی نیاز ندارد و بهترین روش این است که هر دو تا سه هفته یکبار بسته به شرایط رطوبتی منزلتان به آن آب بدهید. در ماههای زمستان باید مقدار آبیاری را کمتر کرده و به صورت قطرهای کنید؛
به این شکل که مقدار کمی آب بدهید و وقتی آن آب جذب خاک شد، دوباره مقدار کمی دیگر آب بریزید. روش آبیاری در فصلهای بهار و تابستان نیز به این صورت است که باید شروع به آب دادن به گیاه کرده و تا وقتی که آب از سوراخ زیر گلدان خارج شود، به گلدان آب بدهید. در نهایت نیز آب جمع شده در زیرگلدانی را خالی کنید.
یک نکته مهم :
اگر گیاه شما در گلدان کوچکی قرار دارد و مقدار خاک آن کم است، در فاصلهی زمانی کمتری باید به آن آب بدهید.
بهعنوان نکات این بخش از روش نگهداری از نخل لیندا اول اینکه باید بگوییم که همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، ساقههای ضخیم نخل لیندا آب را در خودشان ذخیره میکنند. به همین خاطر اگر یک یا دو بار فراموش کردید که به آن آب بدهید اشکالی ندارد. اما این را مبنای عادت خود قرار ندهید و گیاه را بهطور منظم آبیاری کنید؛ در غیر این صورت گیاه به جای اینکه به خوبی رشد کند، فقط برای زنده ماندن تلاش میکند.
و نکته دوم هم اینکه نخل لیندا مثل بیشتر ساکولنتها شرایط آب و هوایی خشک را دوست دارد؛ با این حال آن را نزدیک وسایل گرمکننده نگذارید، چون اگر میزان رطوبت هوا خیلی کم باشد، لبه و نوک برگها قهوهای میشوند.
بیشتر بخوانید : همه چیز درباره ی گل بابا آدم
دمای مناسب برای نگهداری درختچه ی لیندا
محیط کویری و گرم زادگاه این گیاه باعث شده است به هوای سرد بسیار حساس باشد. بهترین دمای محیط برای مراقبت از لیندا دمای بین 12 تا 24 درجه سانتی گراد است. به این نیز دقت کنید که ممکن است لیندا بتواند دمای بالاتر از 30 درجه را در تابستان تحمل کند، اما دمای زیر 10 درجه سانتی گراد برایش بسیار ناپسند است. مخصوصا اگر گیاه جوان تر و کم سن تر باشد. قابل حدس است که اگر لیندا را در باغچه کاشته اید، نظرش در مورد هوای شب های سرد زمستان چیست. به همین دلیل نیز طریقه و روش صحیح نگهداری و مراقبت از گل لیندا در زمستان در حیاط به این صورت است که آن را به محیط ساختمان منتقل کنید تا سرما آن را از بین نبرد.
تغذیه مورد نیاز برای نگهداری درختچه ی لیندا
لیندا در دریافت کود و تغذیه نیز بسیار صبور است. بنابراین به کود شیمیایی زیادی احتیاج ندارد. به خصوص در زمستان که رشد زیادی ندارد و به استراحت نیز نیاز دارد. اما در بهار و تابستان به دلیل فصل رشد و همچنین امکان گلدهی می توانیم آن را تقویت کنیم تا شاهد پرورش بهتر آن باشیم.
کودهای ارگانیک و خانگی برای آن مناسب است. در بین کودهای شیمیایی نیز کودهای کامل سه بیست و کود کلات آهن اگر به صورت مایع و محلول در آب باشند. برای آن بهترین گزینه هستند. به طور کل برای دنبال کردن طریقه و روش صحیح نگهداری از گیاه لیندا در آپارتمان، می توانیم نسبت به اندازه گیاه و نوع رشد آن یکبار در هفته یا یکبار در ماه در بهار و تابستان به آن کود بدهیم و آن را تقویت کنیم.
خاک مناسب برای نگهداری درختچه ی لیندا
هنگام مراقبت های مخصوص لیندا، باید خاکی سبک را برای آن در نظر بگیرید. چرا که خاکی که در زادگاهش یعنی در بیابان های مکزیک داشته است از همین جنس بوده است. طریقه و روش صحیح نگهداری از گیاه لیندا ایجاب می کند خاکی سبک برای آن ترکیب کنید. برای این منظور می توانید از خاک لوم یا لیمونی استفاده کنید.
خاک مناسب کاکتوس یکی از خاک هایی است که به ترکیب خاک لیمونی یا لوم بسیار نزدیک است. اما شما می توانید به راحتی آن را در خانه برای کاشت یا تکثیر لیندا تهیه کنید. برای این کار باید دو قسمت خاک برگ، یک قسمت پرلیت، یک قسمت پیت ماس یا کوکوپیت را با هم مخلوط کنید. همچنین فراموش نکنید که قبل از کاشت لیندا، خاک را به خوبی زهکشی کنید تا آب اضافی از خاک عبور کند.
نحوه ی تعویض گلدان و زمان مناسب برای این کار
به طور کل گیاهی که پیاز دارد از گیاهی که ریشه دارد به تعویض گلدان کمتری نیاز دارد. به خصوص در مورد لیندا که پیازهای آن رشد چندانی ندارند. همچنین بیرون آوردن آن ها از خاک به پیاز آسیب می زند. پس بهتر است هر دو یا سه سال یکبار نسبت به تعویض گلدان اقدام کنید.
روش صحیح نگهداری از لیندا و تعویض خاک گلدان نیز کمی با گیاهان دیگر متفاوت است. در این شرایط اگر متوجه شدید باید خاک را عوض کنید اما پیاز به اندازه ای رشد نکرده که لازم باشد گلدان را عوض کنید، تنها قسمت رویی خاک را بردارید و آن را با خاک جدید جابجا کنید.
جهت مشاهده و خرید انواع گلدان وارد شوید…
تمیز نمودن برگ های درختچه ی لیندا
غبار پاشی برگ ها را تمیز می کند. در صورت لزوم می توانید از پارچه و یا اسفنج خیس استفاده کنید. از مواد براق کننده کمتر استفاده کنید. در صورت تمایل حداکثر هر ماه یک بار از مواد براق کننده استفاده کنید.
ازدیاد و تکثیر گل لیندا یا پا فیلی
کاشت بذر لیندا
کاشت بذر در خاک پیت در هوای گرم یا ریشه دار نمودن جوانه های ظاهر شده روی ساقه از دیگر روش های تکثیر است؛ البته تکثیر این گیاه برای آماتورها و در منزل بسیار دشوار و تقریباً ناممکن است. پس با کشت بذر در خاک پیت در هوای گرم و ریشه دار نمودن جوانه های ظاهر شده روی ساقه می توان گل لیندا را تکثیر کرد.
تکثیر لیندا از طریق بذر کاشت بذر در خاک پیت و جدا کردن پاجوش های کنار گیاه مادری در بهار انجام می شود. تکثیر آن از طریق ریشه دار کردن جوانه های روی ساقه و از طریق کاشت بذر در بهار انجام می گیرد. زمانی که دمای هوا ۲۰ درجه سانتی گراد باشد.
جدا کردن پاجوش گل لیندا
قبل از اینکه پاجوش ها را جدا کنید تمام وسایل لازم مثل گلدان و مخلوط خاک مورد نیاز را تهیه کنید. کف گلدان جدید چند تکه سنگریزه قرار دهید. وقتی گیاه مادری را از گلدان بیرون آوردید خاک اطراف ریشه های گیاه را تمیز کنید.
برای جلوگیری از آسیب رسیدن به ریشه ها می توانید برای تمیز کردن خاک اطراف گیاهان از جریان ملایم آب استفاده کنید.
گیاه را بررسی کنید تا متوجه شوید که گیاهان از کدام قسمت در هم فرو رفته اند و به هم متصل هستند. برای جدا کردن می توان از وسایلی مثل چاقو یا قیچی باغبانی کمک بگیرید تا آسیب وارده به گیاهان به حداقل ممکن برسد. سپس گیاهان را به شکل مستقل در گلدان های جداگانه بکارید و گلدان را از مخلوط خاکی پر کرده و سپس آن را آبیاری کنید و در صورت نشست کردن بستر کاشت مجددا مقداری مخلوط خاکی اضافه کنید و با دست و البته به آرامی بستر کاشت را کمی فشار دهید تا گیاه به خوبی در مکان خود قرار گیرد.
جهت مشاهده و خرید گل لیندا ، کلیک نمایید …
عوارض و آفات پیش آمده برای گل لیندا و درمان
برگ های جدید درختچه لیندا ظاهر نمی شوند و گیاه پژمرده و خسته است
نور کافی نیست که باید گلدان را به محل روشن تری منتقل کنید و یا این که تغذیه مصنوعی به تاخیر افتاده است. گیاه را طبق دستور تغذیه نمایید. ( می توانید دستور آن ر از گل فروشی ها بگیرید.)
برگ های سطوح خارجی زرد شده و یکی پس از دیگری می افتند
آبیاری بیش از اندازه انجام شده است. اجازه دهید سطح خاک گلدان در فاصله بین دو آبیاری خشک شود. زهکش را بازدید کنید. زیر گلدانی فاقد آب باشد.
ساقه ی لیندا منقبض و چروک است
گیاه تشنه است. گلدان را درون تشت پر از آب قرار دهید. آبیاری را تنظیم کنید.
برگ ها خشک شده و می ریزند
هوا خیلی گرم است. گیاه لیندا را به محل خنک تری منتقل کنید. غبار پاشی را فراموش نکنید.
بیشتر بخوانید : معرفی ، پرورش و نگهداری گل فیکوس بنجامین
لکه های سوخته روی برگ ها مشاهده می شود
عامل آن غبار پاشی در آفتاب است. گیاه لیندا را در سایه غبار پاشی کنید ..
لکه های قهوه ای در سطح زیرین برگ ها مشاهده می شود
عامل آن آفت است. هر ماه یک بار با سم حشره کش نفوذی طبق دستور سم پاشی کنید تا علائم از بین بروند. لکه ها را می توانید با پنبه آغشته به محلول سم نیز مسموم کنید.
زخم های سفید رنگ پنبه ای در هر دو طرف برگ مشاهده می شود
حمله آفت باعث این عارضه است. با سم حشره کش نفوذی هر 2 هفته یک بار سم پاشی و یا این که با پنبه خیس آغشته به محلول سم لکه ها را مسموم کنید.
برگ ها سقوط می کنند
هوا خیلی سرد است. گیاه را به محل گرم تری منتقل کنید. برگ های مجنون و آویزان دم اسبی لیندا در صورتی زیباتر است که گلدان آن در بلندی و یا روی چهار پایه ای قرار گیرد. قاعده ی ضخیم و گوشتی ساقه زمانی کاملا نمایان است که گیاه به صورت سطحی در گلدان کاشت شود.
نوک برگ گل لیندا زرد شده است
علت اصلی آن گرما و خشکی هواست. همچنین آبیاری نامنظم و یا تابش آفتاب مستقیم می تواند علت بروز این مشکل باشد. اسپری کردن روزانه آب و استفاده از روش آب و سنگریزه در زیر گلدانی تا حدی می تواند مفید باشد. گياه را به مکانی روشن تر با نور زیاد غير مستقيم منتقل نماييد و این نکته را فراموش نکنید که هر چه فاصله تا منبع نور ( مثلا پنجره اتاق ) زیاد باشد شدت نور دریافتی کمتر بوده و بر کیفیت گلدان اثر می گذارد. معمولا ۵۰ تا ۶۰ سانتی متر فاصله تا پنجره مناسب خواهد بود.
بیشتر بخوانید : آفات گیاهان آپارتمانی و از بین بردن آن ها با ساده ترین و بهترین روش ها
کلام پایانی
گل لیندا یکی از گیاهان آپارتمانی ( خرید انواع گیاهان آپارتمانی ) با نگهداری راحت است که می تواند به خوبی در منزل شما رشد کند. در این مقاله به طور کامل در مورد نگهداری و پرورش گل لیندا و روش های برطرف ساختن بیماری های آن توضیح داده شد. شما می توانید با رعایت نکات گفته شده در این مقاله به راحتی گل لیندا خود را پرورش دهید یا تکثیر نمایید.
در صورت داشتن هر گونه سوال در مورد این گیاه، سوال خود را در ادامه همین مقاله و در قسمت دیدگاه ها بپرسید تا کارشناسان گل رضوان در کوتاه ترین زمان پاسخگوی شما عزیزان باشند.
گل فروشی اینترنتی و آنلاین رضوان
گل فروشی ما با هدف تغییر سبک خرید گل در ایران راه اندازی شده است. بدین معنی که گل هایی به مشتریان ارائه نماییم که این گل ها ماندگاری و طول عمر بالاتری داشته باشد. در حال حاضر در گل فروشی اینترنتی رضوان انواع سبد گل ، تاج گل ترحیم ، دسته گل ، گلدان گل ، جعبه گل ( باکس گل ) و خدمات گل آرایی مجالس و باغبانی و گل آرایی ماشین عروس انجام می شود.
در این راه ما سعی می نماییم گل هایی باکیفیت و زیبا در اختیار مشتریان خود قرار دهیم. شما می توانید با عضویت در سایت گل فروشی از تخفیف های ویژه ما استفاده نمایید. همچنین در مناسبت ها، گل های زیبا به عنوان هدیه از ما دریافت نمایید. جهت سفارش و ارسال گل می توانید به بخش زیر مراجعه کنید.