درباره گل بگونیا هلندی یا هیمالیس چه می دانید؟
همه چیز درباره ی گل بگونیا هلندی یا هیمالیس ( معرفی ، پرورش و نگهداری )
گل بگونیا هلندی با نام انگلیسی Rieger begonia و نام علمی Begonia hiemalis Elatior از خانواده Begoniaceae بوده و محل به وجود آمدن آن در آزمایشگاه می باشد. این گونه از گل بگونیا دورگ است. اگر به دنبال گیاهی بسیار زیبا و خاص برای گلدان های خانه تان هستید و یا برای هدیه دادن به کسی به دنبال سوژه ای جذاب می گردید، یا اگر از گل های قدیمی خانه و محل کارتان خسته شده اید و به دنبال گیاهی جدید هستید این گونه از گل بگونیا انتخاب مناسبی برای شما می باشد.
بیشتر بخوانید : معرفی گل پوتوس به همراه نکات مهم نگهداری و پرورش
این گل جذاب برای اولین بار در آزمایشگاه تولید شده است و حاصل دو رگ بین بگونیا غده ای و بگونیا عروس می باشد. حداکثر ارتفاع بگونیا هلندی 30 تا 50 سانتی متر بوده و دارای گل هایی به رنگ های قرمز ، صورتی ، زرد و سفید می باشد. هدف از به وجود آوردن این گیاه در آزمایشگاه استفاده برای یک سال بوده و شش ماه از سال دارای گل های زیبا باشد. اما با کمی دقت در مراقبت می توان آن را برای سال ها نگهداری کرد و لذت برد.
نیازها ، اصول داشت و نگهداری گل بگونیا هلندی یا بگونیا هیمالیس
برای نگهداری هرچه بهتر گل بگونیا هلندی و بیشتر شدن عمرش، دانستن نیازهای این گیاه واجب است؛ در ادامه همه این موارد مهم ذکر شده است :
نور مورد نیاز برای پرورش و نگهداری گل بگونیا هلندی ( هیمالیس )
بگونیا هلندی در طول مدت نگهداری به مقدار زیادی از نور کامل خورشید نیازمند است. جالب است بدانید میزان شکوفهدهی و کیفیت گلهای بگونیا هلندی نیز به میزان نور دریافتی وابسته است؛ یعنی هرچه گیاه ساعات بیشتری را زیر نور خورشید سپری کند، گلها بیشتر و زیباتر خواهند بود.
ناگفته نماند که نور مستقیم خورشید برای بگونیا مضر است و سبب سوختن برگها خواهد شد. پس اگر میخواهید گلدان بگونیا را در خارج از خانه قرار دهید، مکانی نورانی با سایه نسبی را برای آن انتخاب کنید، اما اگر قرار است برای نگهداری از بگونیا هلندی محیط داخل خانه را انتخاب کنید باید آن را در نزدیکی یک پنجره نورگیر قرار دهید، جایی که نور خورشید بهصورت غیرمستقیم و فیلتر شده به آن بتابد. همچنین از قرار دادن بگونیا در کنار یک پنجره نورگیر جنوبی با نور مستقیم نیز اجتناب کنید.
بیشتر بخوانید : همه چیز درباره ی گل بگونیا ببری
آبیاری مناسب برای پرورش و نگهداری گل بگونیا هلندی ( هیمالیس )
در طول فصلهای رشد بگونیا هلندی را بهطور پیوسته آبیاری کنید و درنظر داشته باشید که انواع گلدانی این گیاه نباید خشکی خاک را بهصورت کامل تجربه کنند. ازاینرو باید همیشه از میزان رطوبت خاک مطلع باشید. بهترین روش برای تشخیص میزان رطوبت خاک، استفاده از انگشت یا سیخ چوبی است. بهاینمنظور انگشت اشاره یا سیخ چوبی خود را در خاک فرو برده و میزان رطوبت را بسنجید. اگر 3-2 سانتی متر رویی خاک خشک بود ( تقریبا برابر با بند اول انگشت اشاره )، باید بگونیا را به خوبی آبیاری کنید.
تا حد ممکن آب را فقط روی خاک بریزید و از خیس کردن برگها خودداری کنید و آبیاری را تا زمانی ادامه دهید که آب اضافی از زیر گلدان خارج شود. این کار سبب میشود تا تمامی بخشهای خاک به خوبی خیس و مرطوب شوند. بعد از اینکه آبیاری تمام شد و آب اضافی نیز از زیرگلدانی خارج شد، سریعا آب موجود در زیرگلدانی را خالی کرده و به هیچ وجه نگذارید آب اضافی در زیر گلدانی باقی بماند.
در طول نگهداری از بگونیا هلندی همواره از آبیاری بیش از حد آن پرهیز کنید. این کار سبب ایجاد آفاتی مثل سفیدک و پوسیدگی ریشه خواهد شد. همچنین در فصول سرد سال نیز میزان آبیاری را کمتر کنید. زیرا در این فصل گیاه رشد فعالی نداشته و در نتیجه میزان آب کمتری را جذب میکند.
بیشتر بخوانید : همه چیز درباره ی گل بگونیا رکس
دما و رطوبت مورد نیاز برای نگهداری از بگونیا هلندی
در مورد رطوبت باید بگوییم که رطوبت متوسط محیط برای بگونیا هلندی کافی و مناسب است. در مورد دما نیز دمای 18 الی 21 درجه سانتیگراد در طول روز، و 15 الی 18 درجه در طول شب برای بگونیا هلندی ایدهآل است. اگر در منطقهای با روزهای گرم و شبهای خنک زندگی میکنید، بگونیا انتخاب بسیار خوبی برای شما خواهد بود. زیرا این تفاوت دمای روز و شب برای روند شکلدهی گلهای بگونیا ضروری است.
در طول نگهداری از بگونیا هلندی از قرار دادن آن در نقاط بسیار سرد یا گرم خودداری کنید. همچنین قرار دادن آن حوالی دستگاههای سرمایشی یا گرمایشی نیز اصلا مناسب نیست. زیرا این وسایل باعث از بین رفتن رطوبت محیط اطراف گیاه و تغییرات دمایی خواهند شد.
بگونیا هلندی عاشق هوای تازه است! بنابراین بد نیست اگر گلدان آن را در نقطهای قرار دهید که کمی جریان تازه هوا را احساس کند. البته نه در کنار یک پنجره که مدام باز و بسته میشود. به هر حال، نقطهای در هر منزلی هست که این ویژگی را داشته باشد. برای مثال، یک اتاق با پنکه سقفی برای قرار گیری بگونیا هلندی خوب است. یا میتوانید یک پنکه معمولی را در اطراف آن قرار دهید، بدون اینکه در معرض مستقیم باد آن باشد. جریان هوای تازه به پیشگیری از سفیدک – رایجترین مشکل بگونیا – کمک میکند.
گل بگونیا هلندی ( هیمالیس ) به هوای گرم و کمی مرطوب نیاز دارد. به همین دلیل گلدان را داخل یک زیر گلدانی پر از آب قرار دهید توجه کنید کف گلدان به آب نخورد.
خاک مناسب برای پرورش و نگهداری گل بگونیا هلندی ( هیمالیس )
خاکی سبک، متخلخل که بتواند زهکشی را به بهترین نحو انجام دهد برای تمامی انواع بگونیا مناسب است. به این منظور خاک گلدان معمولی ( خاک برگ ) و پیت ماس انتخاب خوبی برای بگونیا هلندی خواهد بود. در مورد تعویض گلدان در طول نگهداری از بگونیا هلندی باید بگوییم که فقط هنگامی سراغ تعویض گلدان بگونیا هلندی بروید که گیاه برای گلدان فعلی خود بیش از حد بزرگ شده باشد. ضمن اینکه گلدانی را انتخاب کنید که دارای حفرات زهکشی باشد.
یادتان باشد که تعویض گلدان باید بادقت و به آرامی انجام شود. در زمان تعویض گلدان، گیاه را بهآرامی از گلدان فعلی خود خارج کرده و در گلدانی دیگر که با خاک تازه پر شده است قرار دهید. درنهایت بهآرامی باقی خاک را در اطراف ریشه بریزید و کمی فشار وارد کنید تا خاک بهخوبی فشرده شود.
بیشتر بخوانید : راهنمای نگهداری ، مراقبت و تکثیر گل آپارتمانی زاموفیلیا
کود دهی مناسب برای پرورش گل بگونیا هلندی ( هیمالیس )
بگونیا هلندی نیاز چندانی به دریافت کود ندارد، اما رساندن کود مناسب به این گیاه در طول فصول رشد سبب میشود تا رشد بهتری را تجربه کند. برای کوددهی به بگونیا در طول فصول رشد، ماهی یکبار کود مایع غنی از فسفر به گیاه بدهید. اگر هفتهای یکبار گیاه را آبیاری میکنید، کود را تا یک چهارم قدرت خود رقیق کرده و اگر آبیاری را به صورت یک هفته در میان انجام میدهید، کود را تا نصف قدرت رقیق کرده و سپس به گیاه اضافه کنید.
فراموش نکنید که کود باید به خاکی مرطوب اضافه شود؛ درغیر اینصورت سبب سوختن ریشه خواهد شد. باتوجه به این موضوع ترجیحا موقع آبیاری یا بلافاصله بعد از آن به گیاه خود کود بدهید. در فصل پاییز از کودهای فسفر دار برای کوددهی استفاده کنید تا اندازه و تعداد گلها در زمستان افزایش پیدا کند. این گیاه به دلیل گلدهی نیاز دارد هر 2 هفته یک بار با کود های مخصوص گلدهی مثل کریستالون صورتی 20-20-20 طبق دستور تغذیه شود.
بیشتر بخوانید : تغذیه گیاهان و زمان مناسب کود دادن به گل و گیاه آپارتمانی
تعویض گلدان گل بگونیا هلندی ( هیمالیس )
این گیاه ترجیح می دهد تا ریشه هایش به صورت در هم رفته باشد و دوست دارد ریشههایش توسط گلدان محصور شده باشند. پس هر 2 سال یک بار تعویض گلدان با یک سایز بزرگ تر ( گلدان خیلی بزرگ نه ) کافی می باشد. افرادی که گیاه بگونیا را به صورت چند ساله تکثیر میکنند، گلدان اصلی را تعویض نمیکنند و فقط قلمههای گرفته شده را در گلدان جدید می کارند.
اما اگر بعد از مدتی احساس کردید که گیاه مادر بیش از اندازه رشد کرده و دیگر جایی برای رشد بیشتر نخواهد داشت، گلدانی یک سایز بزرگتر از گلدان قبلی برایش تهیه کنید.
جهت مشاهده و خرید انواع گلدان وارد شوید…
ارتفاع مناسب برای نگهداری گل بگونیا هلندی ( هیمالیس )
با توجه به شرایط، ارتفاع گل بگونیا هلندی ( هیمالیس ) به صورت عادی بین 30 تا 50 سانتی متر و هر چه پا کوتاه تر، مناسب تر می باشد. می توان با تنظیم زمان قلمه گیری یا تنظیم دما ارتفاع گل را کوتاه کرد.
هرس کردن گل بگونیا هلندی ( هیمالیس )
در طول نگهداری از بگونیا هلندی پس از سپری شدن گلهای قدیمی آنها را بکنید تا ضمن مرتب شدن ظاهر گیاه، بگونیا نیز برای رشد دادن شاخ و برگهای جدید تشویق و تقویت شود. از گلهای قدیمی گذشته هرس کردن برگها بیشتر به سلیقه شخصی شما بستگی دارد؛
برای این منظور بهتر است برگهای آسیب دیده و قدیمی را جدا کنید تا بگونیا همواره ظاهری مرتب و اندازهای مناسب داشته باشد. هرس کردن کمک میکند تا گیاه پاجوش و گلهای بیشتری تولید کرده و حذف بخشهای آسیب دیده نیز سبب میشود تا ریشه تمام انرژی خود را برای گسترش در خاک و رشد شاخ و برگهای سالم صرف کند.
ازدیاد و تکثیر گل بگونیا هلندی ( هیمالیس )
همان طور که گفته شد این گل برای استفاده یک ساله تولید می شود. اما با کمی دقت در نگهداری می توان چندین سال از آن استفاده کرد. این گل زیبا فقط در دوره ی کوتاهی استراحت دارد و دوباره با فراهم کردن شرایط مناسب می توان آن را وادار به گل دادن کرد.
نشا این گل ها را مستقیما از کشور هلند وارد می کنند. زیرا هزینه واردات آن از هزینه تکثیر کمتر است. اما گل بگونیا هلندی را می توان با قلمه تکثیر کرد.
به این ترتیب که بعد از پایان گل دهی گیاه را از 7 سانتی متری سطح خاک می برند. پس از آن که در فصل بهار شاخه های جدیدی در همان محل بریده شده رشد کرد، جوانه های جوان را بریده و در بستری از ماسه یا پرلیت و کوکوپیت کاشته و صبر می کنند تا جوانه های کاشته شده ریشه دار شوند تا آن ها را به خاک اصلی منتقل کنند. روش دیگر تکثیر این گل مانند تکثیر بگونیا رکس با استفاده از قلمه برگی می باشد.
بیشتر بخوانید : معرفی گل آپارتمانی کروتون به همراه نکات مهم نگهداری و پرورش
گلدهی گل بگونیا هلندی ( هیمالیس ) :
این گل برای نیمه دوم سال گل می دهد. یعنی به طول روز کوتاه و تاریکی در حدود 14 ساعت برای گل دهی نیاز دارد. پس از پایان گلدهی آبیاری را به هفته ای یک بار کاهش دهید و گلدان را به محلی تاریک تر انتقال دهید. با این روش بعد از 2 ماه شاخ و برگ گیاه خشک شده و وارد خواب می شود. در این حالت باید گیاه را تا 7 سانتی متری سطح از خاک بریده و برای دفعه ی بعد که گیاه وارد گل دهی می شود در فصل بهار گیاه دوباره پر پشت و سبز می شود و بعد از فصل تابستان که طول روز کوتاه شد گیاه وارد فاز گل دهی می شود و این چرخه ادامه خواهد داشت.
ترفندی برای گلدهی گل بگونیا هلندی :
حال شما می توانید هر زمانی در طول سال که مایل بودید گیاه وارد چرخه گلدهی شود با گذاشتن یک پارچه سیاه از ساعت 7 شب الی 7 صبح بعد از 20 روز گیاه را فریب دهید و وادار به گلدهی کنید.
سمی بودن یا نبودن بگونیا هلندی
بگونیا هلندی جز گیاهان سمی برای انسانها و حیوانات است. شیره بگونیا تقریبا برای همه چیز و همه افراد سمی است! بنابراین هنگام سروکار داشتن با این گیاه، استفاده از دستکش را فراموش نکنید. همچنین در صورت تماس شیره بگونیا با پوست یا چشم، سریعا ناحیه تماس را با آب گرم و صابون بشویید.
با اینکه سمیترین بخشهای این گیاه ریشههای آن هستند و در زیر خاک قرار دارد، اما بهتر است آن را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید. چرا که حتی خورده شدن بگونیا نیز منجر به بروز واکنشهای آلرژیک و التهاب دستگاه گوارش ( مانند تهوع و استفراغ ) در حیوانات خانگی و انسانها خواهد شد. البته که سوزش و التهابات دهانی نیز از سایر عوارض خورده شدن بگونیا هستند و در صورت خورده شدن بگونیا بروز پیدا خواهند کرد.
بیماری و آفات پیش آمده برای گل بگونیا هلندی ( هیمالیس ) و درمان آن
اصلیترین خطراتی که بگونیا هلندی را تهدید میکنند سفیدک و پوسیدگی ریشه هستند. در میان آفات نیز میتوان به شته، شپشک آردی، کنه تار عنکبوتی و شپشک معمولی اشاره کرد. اگر متوجه حضور هر کدام از آفات یا ظهور لکه و حفراتی در سطح برگها شدید، سریعا بخشهای آسیب دیده را از گیاه جدا کنید. سپس با استفاده از یک پارچه نرم آغشته به آب و صابون و یا آفتکش مخصوص گیاهان، تمامی بخشهای گیاه را بهخوبی تمیز کنید.
از موارد فوق گذشته ممکن است در طول نگهداری از بگونیا هلندی با زرد شدن و ریزش برگهای آن نیز مواجه شوید. در نظر داشته باشید که زرد شدن و ریزش برگها، نشانه آبیاری بیش از حد گیاه است. این اتفاق عموما با ظهور سفیدک در سطح برگها نیز همراه است. اگر گیاه شما به مشکلات یاد شده یعنی زردی، ریزش برگ و سفیدک دچار شده است تمامی برگهای دارای سفیدک و بخشهای پوسیده شده ریشه را با کمک یک قیچی تمیز و استریل جدا کرده و آبیاری خود را کاهش دهید. برای شروع درمان اجازه دهید خاک کاملا خشک شود و سپس آبیاری را بهدرستی از سر بگیرید.
بیشتر بخوانید : آفات گیاهان آپارتمانی و از بین بردن آن ها با ساده ترین و بهترین روش ها
۸ علت خشک شدن گل بگونیا هلندی
برای تشخیص علت خشک شدن گل بگونیا هلندی، ۲ نکته اصلی وجود دارد که به شما کمک میکند تا بفهمید چرا بگونیای شما خشک شده است.
- علائم گیاهی : بررسی الگوی خشک شدن، همراه با علائم دیگر میتواند به شناسایی علت مشکل کمک زیادی کند.
- شرایط مراقبت : بررسی شرایطی که بگونیای شما در آن رشد کرده است، معمولاً میتواند علت خشک شدن گل بگونیا هلندی را مشخص کند. هنگامی که متوجه شدید مشکل چیست، رسیدگی به گیاه بسیار آسانتر است.
۱. کم آبی علت خشک شدن گل بگونیا هلندی
یکی از شایعترین دلایل خشک شدن برگهای بگونیا کم آبی است. اگر متوجه شدید که برخی از برگهای پایین گیاه ترد و قهوهای هستند، در حالی که برخی دیگر دارای لبههای قهوهای یا نوک قهوهای هستند، پس ممکن است علت خشک شدن گل بگونیا هلندی کم آبی باشد. کمبود آب در ابتدا روی پیرترین و جوانترین شاخ و برگها تأثیر میگذارد.
بیشتر بگونیاها نیز در شرایط کم آبی به طرز چشمگیری پژمرده میشوند. اگرچه معمولاً آنها میتوانند پس از پژمردگی شدید بهبود یابند، پژمردگی مکرر یا طولانیمدت معمولاً منجر به ریزش برگ و برگهای قهوهای در بگونیای شما میشود.
علائمی که باید بررسی کنید تا تأیید کنید که آیا کم آبی علت خشک شدن گل بگونیا هلندی شما است یا خیر از این قرارند :
- در زمان لمس کردن خاک، خاک خشک است.
- گیاه به میزان قابل توجهی پژمرده میشود اما پس از آبیاری بهسرعت بهبود مییابد.
- ابتدا لبهها و نوک برگها ترد و قهوهای میشوند.
- ریزش متوسط برگ، عمدتاً بر شاخ و برگهای مسن تأثیر میگذارد.
- رشد آهسته و برگهای کوچکتر
چگونه از خشک شدن برگهای بگونیا به دلیل کم آبی جلوگیری کنیم؟
مهمترین کاری که باید انجام دهید، این است که هر چند روز یکبار بگونیای خود را چک کرده و زمانی که ۳ تا ۴ سانتی متر از سطح خاک خشک شد، آن را آبیاری کنید. شما میتوانید وزن گلدان را بررسی کنید و از روی وزن گلدان تشخیص دهید که گیاه شما به آبیاری نیاز دارد.
- مطمئن شوید که ریشه بگونیای شما دچار مشکل نشده است.
- اطمینان حاصل کنید که دمای محیط تقریباً ۵۸ – ۷۲ درجه فارنهایت ( ۱۵ -۲۲ درجه سانتیگراد ) است.
- از نور مستقیم بیش از حد خورشید که میتواند به طور چشمگیری اتلاف آب را افزایش دهد، خودداری کنید. بیشتر بگونیاها نور روشن و غیرمستقیم خورشید را دوست دارند.
- اطمینان حاصل کنید که خاکی که استفاده میکنید، رطوبت را حفظ میکند.
بیشتر بخوانید : معرفی گل آپارتمانی دیفن باخیا
۲. آبیاری بیش از حد؛ علت خشک شدن گل بگونیا هلندی
آبیاری بیش از حد هم میتواند علت قهوهای شدن برگهای بگونیا باشد. در حالی که دقیقاً برعکس کم آبی است، گاهی اوقات میتواند علائمی را ایجاد کند که کاملاً شبیه به کم آبی است. شما باید به دقت شرایط گیاه و شرایط رشد آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید که مشکل را بهدرستی برطرف میکنید. خاک بیش از حد مرطوب از گردش هوای خاک جلوگیری میکند و دسترسی به اکسیژنی را که ریشهها برای زنده ماندن به آن نیاز دارند، محدود خواهد کرد. این موضوع میتواند منجر به پوسیدگی ریشه گیاه شود.
در ابتدا، هنگامی که بگونیای شما بیش از حد آبیاری میشود، دچار علائمی مانند زرد شدن برگها و تورم خواهد شد. هنگامی که ریشهها شروع به مبارزه میکنند، علائم کمبود آب در گیاه ظاهر میشود. همین موضوع علت خشک شدن گل بگونیا هلندی میشود و بهویژه بر روی برگهای جوان تأثیر میگذارد. همچنین میتواند منجر به قهوهای شدن برگ های مسنتر، خشک شدن و افتادن برگ از گیاه شود.
با بدتر شدن اوضاع بر اثر آبیاری زیاد، بگونیای شما شروع به پژمرده شدن خواهد کرد. اگر گیاه خود را بهدقت بررسی نکنید و خاک را از نظر رطوبت احساس نکنید، بهراحتی میتوانید علائم را با کم آبی اشتباه بگیرید. آبیاری شدید منجر به پوسیدگی ریشه و علت خشک شدن گل بگونیا هلندی میشود. این یک مشکل بسیار جدی است و اگر میخواهید شانسی برای نجات گیاه خود داشته باشید، باید فوراً آن را درمان کنید.
چگونه مانع از خشک شدن برگهای بگونیا در آبیاری بیش از حد شویم ؟
در ادامه چند نکته آورده شده است که شما مطمئن شوید گل بگونیا هلندی خود را بیش از حد آبیاری نمیکنید.
- همیشه قبل از آبیاری خاک را لمس کرده تا بررسی کنید که آیا ۳ تا ۴ سانتیمتر از سطح خاک خشک شده است یا خیر.
- گلدان را بلند کنید تا وزن آن را قبل از آبیاری بررسی کنید. خاک مرطوب سنگینتر است، در حالی که خاک خشک بسیار سبکتر به نظر میرسد.
- به گیاه خود نور کافی بدهید. بگونیاهایی که در نور کم نگهداری میشوند، بسیار مستعد خشک شدن بر اثر آبیاری بیش از حد هستند؛ زیرا مصرف آب در نور کم بهشدت کاهش مییابد.
- از کاشت بگونیاهای خود در گلدانهای بیش از حد بزرگ خودداری کنید. خشک شدن خاک در یک گلدان بزرگ ممکن است بسیار طول بکشد و خطر آبیاری بیش از حد را افزایش دهد.
- همیشه بعد از آبیاری اجازه دهید گلدان بهخوبی زهکشی شود. زیر گلدانی را پس از چند دقیقه خالی کنید تا مطمئن شوید که ریشهها در آب قرار نگرفتهاند.
۳. رطوبت کم
بگونیا زمانی که در رطوبت بالای ۴۰ درصد قرار گیرد، بهترین عملکرد را دارد و زمانی که محیط خیلی خشک باشد، نوک برگها قهوهای رنگ میشوند. اگر رطوبتِ کم، علت خشک شدن گل بگونیا هلندی شما باشد، بهجز نوکها و حاشیههای قهوهای ناخوشایند برگها، گیاه احتمالاً سالم خواهد ماند.
اگر در یک محیط خشک زندگی میکنید یا رطوبت خانه شما بسیار کم است، یکی از موارد ذیل را برای بهبود سطح رطوبت محیط امتحان کنید:
- گیاهان آپارتمانی خود را در کنار هم نگه دارید تا محیط مرطوبتری ایجاد کنید.
- یک ظرف آب را در کنار یا زیر گیاهان خود قرار دهید. ( سینی کم عمق پر از آب ) افزایش تبخیر آب میتواند سطح رطوبت محیط را به میزان قابلتوجهی افزایش دهد.
- بگونیاهای خود را در اتاق مرطوبتری قرار دهید. آشپزخانهها و حمامها معمولاً مرطوبتر هستند.
- از دستگاه بخور استفاده کنید.
آخرین نکته در مورد رطوبت این است که رطوبت بیش از حد نیز میتواند باعث ایجاد مشکلاتی شود، بهویژه زمانی که تهویه محیط ضعیف باشد. رطوبت بالا خطر ابتلا به بیماریهای قارچی و باکتریایی را افزایش میدهد که به نوبه خود میتواند علت خشک شدن گل بگونیا هلندی شما شود. به همین دلیل سعی کنید رطوبت محیط را بین ۴۰ تا ۶۰ درصد حفظ کنید.
بیشتر بخوانید : معرفی ، پرورش و نگهداری گل فیکوس بنجامین
۴. نور مستقیم بیش از حد خورشید
بسیاری از انواع بگونیا نمیتوانند نور مستقیم خورشید را تحمل کنند؛ در نتیجه لکههای قهوهای بزرگی روی برگهای گیاه ایجاد میشوند یا حتی برگها بهطور کامل میسوزند.
چگونه از سوختگی برگ بگونیا هلندی جلوگیری کنیم ؟
اگر فکر میکنید که علت خشک شدن گل بگونیا هلندی شما تابش بیش از حد مستقیم خورشید است، سطوح روشنایی اتاق خود را در چند روز و در ساعات مختلف روز بررسی کنید. اشعه مستقیم نور خورشید نباید بیش از ۱ تا ۲ ساعت در روز روی بگونیای شما بتابد و در حالت ایدهآل فقط در اوایل صبح و اواخر بعد از ظهر است.
سعی کنید میزان روشنایی را که برای گیاه شما ایدهآل است را فراهم کنید. نور کم تقریباً برای اکثر گیاهان آپارتمانی مضر است؛ بنابراین بهدنبال یک محیط شاد باشید.
۵. عادت نکردن به محیط جدید
زمانی که بگونیاها را برای اولینبار به خانه میآورید، کمی ناسازگار هستند. خیلی عجیب نیست تا زمانی که بگونیا به شرایط خانه شما عادت میکند، تعداد زیادی برگ قهوهای ایجاد شود، پژمرده شود و گیاه تا چند هفته برای عادت کردن به شرایط جدید مبارزه کند. مطمئن شوید که گیاهان سالمی را خریداری کرده و گیاهان خود را با دقت به خانه منتقل کنید. وقتی آنها را به خانه میآورید، سعی کنید شرایط ایدهآلی را با دما، نور و رطوبت مناسب برایشان فراهم کنید.
گاهی اوقات ریشه بگونیا بر اثر استرس ناشی از حرکت کمی شوکه میشود و در صورت آبیاری بیش از حد در چند هفته اول مستعد پوسیدگی ریشه میشود. اگر متوجه شدید که برگهای بگونیا هلندی شما در چند روز یا هفته اول قهوهای میشوند و مطمئن شدهاید که شرایط خوبی را برایش فراهم کردهاید، فقط صبر داشته باشید و منتظر بهبودی گیاه باشید. گاهی اوقات ممکن است چند برگ از بین بروند و ممکن است ۱ یا ۲ ماه طول بکشد تا گیاه شما دوباره رشد کند، اما بهزودی بگونیای شما دوباره به روزهای اوج خود برمیگردد.
بیشتر بخوانید : همه چیز درباره ی گل ساکسی فراژ
۶. استرس دمایی علت خشک شدن گل بگونیا هلندی
به نظر میرسد بگونیاها به تنش دما بسیار حساس هستند. دمای زیاد یا کم میتواند علت خشک شدن گل بگونیا هلندی شما شوند. دمای پایین باعث آسیب مستقیم به گیاهان میشود و دمای نسبتاً پایین مشکلات آبیاری بیش از حد را بیشتر میکند. دمای بالا باعث از دست دادن سریع آب شاخ و برگ میشود و باعث پژمردگی، قهوهای شدن لبهها و نوک برگها خواهد شد. نور مستقیم بیش از حد خورشید یا قرار دادن بگونیاها در کنار منبع گرما هم میتواند باعث استرس گرمایی شدید و قهوهای شدن برگها شود.
چگونه میتوان برگهای قهوهای ناشی از بیماری بگونیا هلندی را نجات داد ؟
مهمترین کاری که باید انجام دهید، این است که گیاه خود را از سایر گیاهان جدا کنید. بیماریها میتوانند گسترش یابند، بنابراین جداسازی گیاه شما از آسیب دیدن سایر گیاهان جلوگیری میکند. هرس سریع شاخ و برگهای آسیبدیده مؤثرترین درمان است. بسیار بعید است که گیاه را بتوان با روشهای دیگر با موفقیت درمان کرد. خبر خوب این است که اگر سریع عمل کنید، ممکن است بتوانید گیاه خود را نجات دهید.
کلام پایانی
گل بگونیا هلندی یکی از گیاهان آپارتمانی ( خرید انواع گیاهان آپارتمانی ) با نگهداری راحت است که می تواند به خوبی در منزل شما رشد کند. در این مقاله به طور کامل در مورد نگهداری و پرورش گل بگونیا هلندی و روش های برطرف ساختن بیماری های آن توضیح داده شد. شما می توانید با رعایت نکات گفته شده در این مقاله به راحتی گل بگونیا هلندی خود را پرورش دهید یا تکثیر نمایید.
در صورت داشتن هر گونه سوال در مورد این گیاه، سوال خود را در ادامه همین مقاله و در قسمت دیدگاه ها بپرسید تا کارشناسان گل رضوان در کوتاه ترین زمان پاسخگوی شما عزیزان باشند.
گل فروشی اینترنتی و آنلاین رضوان
گل فروشی ما با هدف تغییر سبک خرید گل در ایران راه اندازی شده است. بدین معنی که گل هایی به مشتریان ارائه نماییم که این گل ها ماندگاری و طول عمر بالاتری داشته باشد. در حال حاضر در گل فروشی اینترنتی رضوان انواع سبد گل ، تاج گل ترحیم ، دسته گل ، گلدان گل ، جعبه گل ( باکس گل ) و خدمات گل آرایی مجالس و باغبانی و گل آرایی ماشین عروس انجام می شود.
در این راه ما سعی می نماییم گل هایی باکیفیت و زیبا در اختیار مشتریان خود قرار دهیم. شما می توانید با عضویت در سایت گل فروشی از تخفیف های ویژه ما استفاده نمایید. همچنین در مناسبت ها، گل های زیبا به عنوان هدیه از ما دریافت نمایید. جهت سفارش و ارسال گل می توانید به بخش زیر مراجعه کنید.