چگونگی نگهداری گیاهان در زمستان
نگهداری گیاهان در زمستان
نگهداری گیاهان در زمستان یکی از مشکلات و دغدغه بیشتر علاقمندان به نگهداری گیاهان آپارتمانی می باشد. در فصل زمستان طبیعی است که در شرایط غیر گلخانه ای گیاهان دارای رشد چندانی نباشند یا برای مثال برگ هایشان بریزد یا خشک شوند اما امر مهم این است که با آشنایی با چگونگی نگهداری گیاهان در زمستان بتوانیم آنها را در خانه محفوظ و دکوراسیون را زیبا و با طراوت نگه داریم!
بیشتر بخوانید : آفات گیاهان آپارتمانی و از بین بردن آن ها با ساده ترین و بهترین روش ها
1 ) معرفی گیاه شمعدانی
نحوه آبیاری گل شمعدانی
گل شمعدانی به خاک خیلی مرطوبی نیاز ندارد و خاک آن ها باید خشک باشد. اما برخی از گونه های شمعدانی از جمله گل شمعدانی عطری و پیچ نیاز به آب بیشتری داشته و باید خاک آن ها به نسبت دیگر گونه ها مرطوب تر باشد.
خاک شمعدانی چگونه باشد؟
بهترین خاک برای این گل خاکی از نوع سنگین می باشد که شامل برگ ، خاک باغچه ، کود گاوی پوسیده و شن می باشد.
نحوه کود دهی گل شمعدانی
این گیاه نیز مانند بسیاری از گیاهان دیگر نیاز به کود دهی دارد. اما باید دقت شود که کود دهی زیاد نیز سبب رشد بیش از حد این گیاه و بلند شدن و موجب کاهش گل دهی در این گیاه می شود.
بیشتر بخوانید : همه چیز درباره گیاه نخل مرداب
چرا گل های شمعدانی می ریزد؟
تغییر ناگهانی دما مانند سردی و گرمی ناگهانی باشد که موجب ریزش گل های آن می شود.
2 ) معرفی گیاه کالانکوا
نحوه آبیاری گل کالانکوا ( نگهداری گیاهان در زمستان )
این گیاهان همانند کاکتوس ها توانایی ذخیره کردن آب در دورن خود را دارند. به همین منظور نباید این گیاه را در مقادیر بالا آبیاری کرد. در غیر اینصورت ریشه گیاه پوسیده خواهد شد. کمبود آب نیز منجر به کند شدن سرعت رشد گیاه خواهد شد.
بهترین زمان برای آبیاری گیاه زمانی است که خاک آن خشک شده باشد. برای آبیاری گیاه، از خیس کردن برگ های آن خودداری کنید و تنها خاک را مرطوب کنید.
بیشتر بخوانید : همه چیز درباره کاکتوس ها
نحوه کود دهی گل کالانکوا
این گیاه نیازمند کوددهی در دفعات و مقادیر اندکی است. بهتر است زمان خریداری این گیاه، از کوددهی به آن اطمینان حاصل کنید تا نگرانی در این زمینه تا چند ماه آینده برای شما وجود نداشته باشد.
بیشتر بخوانید : تغذیه گیاهان و زمان مناسب کود دادن به گل و گیاه آپارتمانی
تکثیر گل کالانکوا
این گیاهان، از روش قلمه زنی استفاده میشود. برای انجام این کار در ابتدای فصل رشد، قسمتی از ساقه گیاه را برش داده و آن را درون خاک گرم و مرطوب بکارید که حفظ رطوبت خاک، نقش به سزایی در فرایند ریشه زایی قلمه ها دارد.
3 ) معرفی گیاه حسن یوسف ( نگهداری گیاهان در زمستان )
بعضی از گل ها مانند شمعدانی و کالانکوا تا حدودی در مقابل سرما مقاوم هستند. اما باید آن ها را از جریانات سرد محافظت کنیم و به همین سبب قرارگیری در گوشه حیاط یا زیر درختان می تواند جای مناسبی برای نگه داشتن این قبیل گیاهان باشد. گل هایی مثل کولانکوئه برای آنکه در فصل بهار گلدهی داشته باشند بایستی در فصل زمستان به اندازه کافی از نور خورشید بهره مند گردند.
بیشتر بخوانید : همه چیز درباره گیاه حسن یوسف
نحوه آبیاری گل حسن یوسف
خاک گلدان گیاه حسن یوسف باید مرطوب باشد و به محض خشک شدن خاک باید آن را آبیاری کنید. اما در فصل زمستان بهتر است دفعات آبیاری کمتر باشد. اگر آب منطقه شما دارای املاح فراوان و سنگین است برای آبیاری از آب جوشیده و سبک استفاده کنید. شما می توانید از مشاهده بی حال شدن برگ های حسن یوسف بفهمید حسن یوسف شما تشنه است.
تعویض گلدان و هرس گل حسن یوسف
این گیاه همواره باید کوتاه نگه داشته شود برگهای پایین گیاه سخت و چوبی نشود. بنابراین گیاه خود را کوتاه نگه دارید و هر بهار گلدان آن را عوض نمایید.
جهت مشاهده و خرید انواع گلدان وارد شوید…
قلمه زدن گل حسن یوسف
از نیمه های تابستان تا آخر پاییز ، قلمه های انتهایی ساقه را به اندازه 5 تا 8 سانتی متر، آرام جدا نمایید و از فشار دادن ساقه های نازک و گوشتی قلمه بپرهیزید. آن گاه قلمه ها را در گلدانی حاوی کمپوست گلدانی بکارید و در نور مناسب و دمای 18 تا 20 درجه سانتی گراد نگهداری کنید و مراقب باشید خاک گلدان مرطوب بماند.
بعد از 10 تا 14 روز دور از تابش مستقیم خورشید قرار دهید. هنگامی که قلمه ها ریشه زد آن ها را بیرون آورید و در گلدانی با قطر دهانه 9 سانتی متر حاوی کمپوست با پایه پیت بکارید. هنگام کاشت دقت کنید ریشه ها شکسته یا کنده نشود.
بیشتر بخوانید : همه چیز درباره گل سانسوریا
کاشت بذر گل حسن یوسف
راه دیگر تکثیر گیاه حسن یوسف کاشت بذر گیاه است. ابتدا بذرهای این گیاه را در خاکی سبک بکارید و سپس نهال های جوان را به خاکی مغذی تر که حاوی خاک مرغوب باغچه است انتقال دهید. کاشتن بذر گیاهانی قوی تر با برگ های درشت و رنگ های متنوع به وجود می آورد.
گل هایی مثل حسن یوسف در سرمای شدید خشک می شوند و به همین سبب داخل منزل و فضای سبز داخل منزل جایگاه مناسبی دارند. در دوره سرما از جذابیت برگ های حسن یوسف کاسته می شود اما جای نگرانی نیست با رسیدن فصل بهار و انتقال گلدان به مکان مناسب دوباره جذابیت خود را به دست خواهند آورد!
4 ) معرفی گل شب بو گیاه مقاوم در فصل زمستان
نگهداری گیاهان در زمستان به خصوص گل شب بو یکی از دغدغه های علاقه مندان به این گل می باشد. گل شب بو به شب بوی استاکس یا ماتیولا معروف است و گیاهی یک ساله یا دو ساله است که به عنوان یک ساله مقاوم کشت و کار میشود.
گل آن به صورت خوشه انتهایی است. دارای انواع کم پر و پرپر بوده و به خاطر گلهای معطر آن ارزشمند است. این گیاه گلدانی عالی به دلیل مقاومت بالایش در مقابل سرما یکی از بهترین گزینهها برای فصل زمستان و بهار بوده و گلهای بریدنی خوبی تولید میکند. در رنگهای متنوع صورتی ، لاکی ، ارغوانی ، بنفش ، زرد ، یاسی ، سفید ، قرمز گلی و آجری وجود دارد.
بیشتر بخوانید : همه چیز درباره گیاه پاپیتال
نحوه آبیاری گل شب بو گیاه مقاوم در فصل سرما
این گیاه، به آبیاری منظم نیاز دارد. اگر آبیاری زیاد باشد، ریشه دچار خفگی شده و می پوسد و گیاه از بین می رود و اگر خاک خشک شود، رشد گیاه کم شده و گیاه پژمرده می شود. بنابراین هم در خشکی و هم در آبیاری بیش از حد، گیاه پژمرده شده و از بین می رود. بنابراین، بهترین زمان آبیاری، وقتی است که سطح خاک تقریبا خشک شده است.
نحوه کود دهی گل شب بو گیاه مقاوم در زمستان
نگهداری گیاهان در زمستان به خصوص کوددهی گیاه شب بو یکی از دغدغه های علاقه مندان به این گیاه می باشد. در مورد کوددهی می توان زمانی که گیاهان جوان از بذرها در آمده اند کوددهی این گیاه را شروع کرد. بدین صورت که برای گیاهان جوان با عمر یک هفته می توان کود را استفاده کرد اما به شرط آن که غلظت آن به یک چهارم معمول کاهش یابد.
نحوه تکثیر گل شب بو در فصل زمستان
معمول ترین روش تکثیر گل شبو کاشت بذر است. برای کاشت مستقیم بذرها در محیط باز باید تا اواسط بهار دست نگه دارید تا دمای خاک به حداقل ۱۰ درجه برسد و آن زمان نسبت به کاشت بذرها اقدام نمایید.
بیشتر بخوانید : همه چیز درباره کاج مطبق
5 ) معرفی گیاه کاکتوس
نحوه نگهداری گیاه کاکتوس
کاکتوس به نور فراوان نیاز دارند و قرار دادن آن ها در داخل اتاق و پشت پنجره های جنوبی بسیار مناسب است. در صورت ناکافی بودن نور طبیعی، نور مصنوعی نیز می تواند به عنوان مکمل، به کار رود.
نحوه آبیاری گل کاکتوس
در طی فصل رشد فعال کاکتوس باید بیش از دوران استراحت آبیاری شود. برنامه خاص و تعریف شده ای برای آبیاری کاکتوس وجود ندارد و برنامه آن به گلدان، خاک، آب و هوا و عوامل مشابه بستگی دارد.
بهترین روش برای تعیین مقدار آب مورد نیاز کاکتوس ، این است که گیاه را مدتی با دقت زیر نظر بگیرید. هنگام آبیاری سعی کنید تمام سطح خاک خیس نشود و مراقب خروج آب نیز باشید. دور بعدی آبیاری باید در زمانی باشد که خاک کاکتوس کاملا خشک شده باشد.
ساده ترین روش حصول اطمینان از خشکی خاک این است که یک خلال دندان را با احتیاط در خاک فرو کنید، اگر خلال دندان نمناک شد، باز هم یکی دو روز صبر کنید. گیاه در فصل استراحت خود تنها چند هفته یکبار به آبیاری نیاز دارد.
بیشتر بخوانید : همه چیز درباره گیاه اسپاتی فیلوم
نحوه قلمه زدن کاکتوس
ریشه های گندیده شده و زرد ( به دلیل آبیاری زیاد ) را با چاقوی تمیز برش بزنید و قسمت سالم را چند ساعت می گذاریم پینه ببندند و بعد در خاک کاکتوس می کاریم و تا چند روز آب نمی دهیم و بعد آن را سیراب می کنیم.
کاکتوس ها سر و ته رشد نمی کنند، بنابراین وقتی چند برش از یک کاکتوس بر می دارید به این نکته دقت کنید. برای جلوگیری از بین رفتن کاکتوس و پوسیدگی آن قبل از اینکه آن را در خاک قرار دهید چند روزی آن را در سایه قرار دهید تا قسمت بریده شده خشک شود.
هر چه قدر کاکتوس بزرگتر باشد به زمان بیشتری برای خشک شدن احتیاج دارد ( 3 تا 15 روز ). هم چنین گرم و سرد بودن هوا نیز به ترتیب موجب کاهش و افزایش زمان خشک شدن می شود. پس از این دوره آن را در گلدانی با زهکشی مناسب قرار داده مانند دیگر کاکتوس های بالغ آبیاری کنید. معمولا 2 تا 3 هفته طول می کشد تا ریشه ها نمایان شوند.
کاکتوس ها در زمستان به آبیاری کمتری نیاز دارند
برای مراقبت بهتر از گل ها و گیاهانِ درون خانه، چه کنیم؟
هنگام انتخاب گیاهان، فارغ از فصل و دمای هوا، باید حتما حواسمان به میزان علاقه و نیاز آن گیاه به نور خورشید باشد زیرا نور برای گیاهان حکم خون درون رگهای ما را دارد. مثلاً انواع گیاهان سایه دوست باید به دور از پنجرههای آفتاب گیر باشند و انواع روشنایی پسند، لازم است پشت پنجره قرار گیرند.
اگر خانه یا محل کارتان آفتابگیر نیست و همیشه سایه است، « نخل مرداب »، « سانسوریا »، « پاپیتال » و « اسپاتی فیلوم » بهترین گزینهها هستند اما اگر حتی در پاییز، نور زیاد و مستقیم در اختیار دارید، بی معطلی « حسنیوسف » زیبا و « کاکتوس » های دوست داشتنی را خریداری کنید. چون گیاهانی هستند که نیاز به نور زیاد دارند.
گروهی از گیاهان هم نیمه سایه و نیمه آفتاب پسندند، مثل « یوکا »، « دیفن باخیا »، « فیکوس »، « آگلونما »، « کاج مطبق » و « لیندا » که بهتر است در فاصله سه متری از پنجره قرار گیرند.
بیشتر بخوانید : همه چیز درباره گیاه یوکا
۱۰ نکته برای نگهداری گیاهان در زمستان
شروع فصل سرما و زمستان زمان خواب بسیاری از گونههای گیاهی است. با شناخت دقیق نیازهای گیاهان خود باید شرایطی فراهم کرد تا گیاهانمان در این فصل آسیبی نبینند و با آغاز فصل بهار شروع به رشد و گلدهی نمایند.
در این مقاله به ده نکته مهم برای نگهداری گیاهان در زمستان اشاره میکنیم و امیدواریم با رعایت این نکتههای بسیار ساده همیشه از نگهداری گیاهان خود لذت ببرید.
- اولین و مهمترین مسئله، جلوگیری از یخ زدگی گیاهان است. محل نگهداری گلها نباید به دمای یخ زدگی برسد. سرمای شدید باعث از بین رفت بافت گیاه میشود و در نتیجه گیاه خشک خواهد شد. دمای مناسب برای اکثر گیاهان در زمستان در حدود ۵ تا ۲۰ درجه سانتیگراد میباشد. البته این دما برای گونههای مختلف گیاهی متغیر میباشد.
- در فصل زمستان ممکن است برگهای بعضی از گیاهان زرد شده و ریزش کنند و یا گیاه ظاهر زیبای خود را از دست بدهد. این موارد طبیعی است و نباید نگران باشید. البته باید بررسی کنید که دلیل این ریزشها سایر عوامل مانند بیماریها نباشد.
- گیاهانی که در دمای پایین نگهداری میشوند به آب کمتری نیاز دارند. پس در فصل زمستان از آبیاری بیش از حد گیاهان خود خودداری کنید. به خصوص کاکتوسها.
- ساقههای گلهایی مثل برگ بیدی بنفش یا نخل مرداب و گل قلم زن ( در فضای باز ) در زمستان کاملاً خشک میشود. نیاز به تلاش برای جلوگیری از این اتفاق نیست. زیرا ریشههای این گیاهان زندهاند و این خواب زمستانی برای گیاهان شما مناسب میباشد تا در فصل بهار رشد بهتری داشته باشند.
- از تعویض خاک گلدانها در فصل زمستان خودداری کنید. بهترین زمان برای این کار اواخر زمستان و اوایل فصل بهار میباشد.
- گلدانهای خود را نزدیک بخاری یا شوفاژ قرار ندهید. زیرا جریان هوای گرم باعث پژمردگی گیاهان شما خواهد شد.
- با شروع فصل سرما بهتر است برای پیشگیری تمامی گیاهان خود را سم قارچکش بزنید تا از پوسیدگیهای احتمالی جلوگیری شود.
- گیاهان در فصل سرما نیازی به کود ندارند. پس از کوددهی گیاهان در این فصل خودداری کنید.
- مواظب باشید شاخهها و برگ گیاهان به پنجرهها نچسبد. زیرا سرمای بیرون باعث ایجاد یخ زدگی در این برگها خواهد شد.
- گیاهانی که در فصل زمستان دوره خواب را به درستی گذرانده باشند در فصل بهار رشد و زیبایی بیشتری خواهند داشت.
- از هرس کردن گیاهان تا اواخر زمستان بپرهیزید.
- از آبیاری زیاد گلدان ها اجتناب کنید این امر سبب پوسیده و از بین رفتن گیاه می شود.
بیشتر بخوانید : همه چیز درباره گیاه دیفن باخیا
چند نکته مهم و قابل توجه در نگهداری گیاهان در زمستان
- از هرس کردن گیاهان تا اواخر زمستان بپرهیزید.
- از آبیاری زیاد گلدان ها اجتناب کنید این امر سبب پوسیده و از بین رفتن گیاه می شود
نگهداری گیاهان در زمستان
گل فروشی اینترنتی و آنلاین رضوان
گل فروشی ما با هدف تغییر سبک خرید گل در ایران راه اندازی شده است. بدین معنی که گل هایی به مشتریان ارائه نماییم که این گل ها ماندگاری و طول عمر بالاتری داشته باشد. در حال حاضر در گل فروشی اینترنتی رضوان انواع سبد گل ، تاج گل ترحیم ، دسته گل ، گلدان گل ، جعبه گل ( باکس گل ) و خدمات گل آرایی مجالس و باغبانی و گل آرایی ماشین عروس انجام می شود.
در این راه ما سعی می نماییم گل هایی باکیفیت و زیبا در اختیار مشتریان خود قرار دهیم. شما می توانید با عضویت در سایت گل فروشی از تخفیف های ویژه ما استفاده نمایید. همچنین در مناسبت ها، گل های زیبا به عنوان هدیه از ما دریافت نمایید. جهت سفارش و ارسال گل می توانید به بخش زیر مراجعه کنید.