معرفی و نگهداری آنتوریوم : خیلی خوشحالم که گل من و تو رو برای مطالعه این مطلب انتخاب کردید سعی میکنم کاملترین و جامع ترین اطلاعات رو در خصوص گیاه آنتوریوم در اختیار شما بذارم، برخلاف ظاهر این گیاه نگهداری از اون بسیار راحت هست پس با گلفروشی رضوان همراه باشید تا نیازها و همچنین نحوه تکثیر این گیاه رو بهتون آموزش بدم و در انتها برخی از مشکلات رایجی که شاید در نگهداری این گیاه براتون پیش بیار رو بگم.
معرفی گیاه آنتوریوم
نام علمی این گیاه ANTHURIUM SCHERZERIANUM است که از خانواده شپیوری ها (آراسه) می باشد و زادگاه اون مناطق مرطوب گرمسیری جنگلی کوهستانی مرکز و جنوب امریکا می باشد، گیاهی با برگهای پهن و قلبی شکل که اگر آنتوریم به گل نشینه هم زیبایی اون چشم نواز هست، این گیاه به علت داشتن گلهایی با رنگ های ( صورتی، زرد، سفید و قرمز) مختلف طرفداران زیادی به خود جلب کرده راستی گلها حدود 2 الی 3 ماه روی گیاه ماندگاری دارند.
نکته : آنتوریوم به سرما، آب سنگین و نمک دار حساس می باشد و حتما در زمستان باید 6 الی 8 هفته به گیاه استراحت داد.
نیازها و نگهداری آنتوریوم
به طور خلاصه باید گفت که این گیاه به نور غیر مستقیم، دمای معمول اتاق، آبیاری متوسط و خاک با زهکشی خوب نیاز دارد تا رشد خوبی داشته باشد پس اگر نور کافی ندارید سمت این گیاه نروید. ولی در ادامه به بررسی کامل تمامی نیازها می پردازیم.
نور مناسب
این گیاه به نور متوسط و فیلتر شده پشت پنجره برای رشد و گلدهی نیاز دارد، نور مستقیم و زیاد باعث سوختگی در برگها و به مرور از بین رفتم گیاه شما خواهد شد. نه نور زیاد و نه نور کم برای رشد آن مناسب نیست.
دمای محل نگهدای آنتوریوم
گیاهی هست که در دمای معمول اتاق (21 درجه سانتی گراد) به خوبی رشد میکنید ولی به هیچ وجه اجازه ندید که دمای محل نگهدایر از 16 درجه کمتر شود، البته حداقل دما را زمانی باید به گیاه بدهید که میخواهید گیاه به گل بنشیند پس 6 هفته قبل از شروع گلدهی (فصل بهار) گیاه را در دمای 16 درجه قرار دهید. این گیاه به محل گرم و خشک بسیار حساس هست و اگر در بهار و تابستان دمای محل نگهداری خیلی گرم و خشک شود موجب توقف رشد خواهد شد.
میزان آبیاری
این گیاه به آبیاری متوسط نیاز دارد پس حتما اجازه بدید که خاک گلدان تا عمق 3 الی 4 سانتی متری خشک شود و سپس اقدام به آبیاری کنید، میزان آبیاری را در زمستان کاهش دهید، البته در زمان استراحت و خواب گیاه سعی کنید آبیاری تا حد امکان کاهش پیدا کند.
میزان رطوبت مورد نیاز
برای رشد خوب و گلدهی به رطوبت خوبی در بهار و تابستان نیاز دارد پس یعی کنید هر روز (به غیر از ظهر ها) گیاه را غبارپاشی کنید، البته میتویند از حالت جزیره یا سنگریزه در زیر گلدان رطوبت دائمی برای آن فراهم کنید ولی اجازه ندهید که ته گلدان با آب تماس داشته باشد.
خاک مناسب:
تمامی گیاهان آپارتمانی به خاک سبک با زهکشی بالا نیاز دارند چون نداشتن زهکشی موجب پوسیدگی ریشه و زرد شدن برگها خواهد شد ولی برای این گیاه هم شما میتویند از ترکیب از خاک برگ + ماسه + کمی خاک باغچه استفاده کنید و یا از ترکیب کوکوپیت + پرلیت + پیت ماس استفاده کنید. حتما از سنگ ریزه در ته گلدان برای بالا بردن زهکشی استفاده کنید.
کوددهی و تغذیه آنتوریوم
هر گیاه که در خانه نگهداری میکنید نیاز به تغذیه دارد پس یعی کنید با استفاده از کودهای کامل و یا کود بنفشه آفریقای هر دو هفته یکبار گیاه را تغذیه کنید تا کمبود مواد مغذی در خاک را از طریق کود دریافت کند.
زمان مناسب تعویض گلدان آنتوریوم
توجه داشته باشید که هیچ وقت زمانی که گیاه دارای گل است تعویض گلدان را انجام ندهید، زمان مناسب برای تعیوض گلدان، زمانی است که ریشه های گیاه از زیر گلدان خارج شوند و گیاه گلهای خود را ریخته باشد با احتیاط گیاه را از گلدان خارج کنید و در گلدانی با تفاوت یک سایز بکارید.
تمیز نمودن برگها:
به هیچ وجه از مواد شیمیایی برای تمیز کردن برگها استفاده نکنید چون موجب از بین رفتن گیاهان شما خواهد شد پس با استفاده از یک پارچه یا اسفنج مرطوب برگهای گیاه را تمیز کنید.
ایجاد شرایط گلدهی گل آنتوریوم
اولین نکته برای گلدهی این گیاه این است که اجازه ندید که پاجوش ها بزرگ بشن پس هر زمان که دید گیاه پاجوش میزنه اونها رو از گیاه مادری جدا کنید و شرایط نگهداری ایده آل رو براش فراهم کنید اگر میخواهید که زمان گلدهی طولانی بشه سه گرم کود آهن رو با یک قرص ال دی ترکیب کنید و در یک لیتر آب حل کنید و ماهی یکبار به گیاه بدید.
نحوه تکثیر آنتوریوم
شما میتویند با استفاده از سه روش قلمه زدن، بذر، پاجوش و تقسیم ریشه این گیاه زیبا رو تکثیر کنید. که راحت ترین روش پاجوش و تقسیم ریشه هست برای اینکار پاجوش ها رو از گیاه مادری جدا کنید (بدون اینکه به گیاه مادری اسیبی برسه) و در گلدان جدید با خاک سبک بکارید.
تکثیر به روش تقسیم ریشه : گیاه رو از گلدان خارج کنید و توده های ریشه رو به آرامی از هم جدا کنید (توجه داشته باشید که ریشه ها آسیب نبیند) سپس آنها را در گلدانی با قطر دهانه ۱۳-۱۱ سانتیمتر ، حاوی کمپوست گلدانی با پایه پیت، بکارید. مراقب باشید گیاهچه به زیر خاک فرو نرود و کمی بالاتر از سطح خاک قرار بگیرد. دمای محیط را روی ۲۴ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و رطوبت را بالا نگه دارید. برای این منظور یا مرتب مه پاشی کنید و یا گلدان یا کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید.
برای استفاده از روش قلمه زدن با استفاده از چاقوی تیز شاخه های جوان و سالم را انتخاب کنید و برش بزنید و سپس قلمه را در داخل خاک قرار دهید تا ریشه بزنه در مدت ریشه دهی حتما رطوبت مورد نیاز رو براش فراهم کنید.
بیماری ها و آفات آنتوریوم
در این قسمت میخوام بخشی از مشکلات و بیماری های عمده این گیاه رو مورد بررسی قرار بدیم اگر شما هم مشکلی داشتید یا در کامنت و یا در بخش پرسش و پاسخ مطرح کنید.
علت گل ندادن آنتوریوم :
این مشکل به به علت فراهم نبودن شرایط ایده آل رشد می باشد، اولین علت نبود نور کافی برای رشد گیاه است پس حتما گیاه را به محلی با نور زیاد منتقل کنید، اگر گیاه را زیاد آبیاری کنید مخصوصا در زمستان گلدهی متوقف خواهد شد، اگر همه شرایط وجود دارد و برگهای پر پشت دارید گیاه شما از کمبود مواد مغذی رنج میبرد حتما با کودهای کامل و کودهای مخصوص گیاهان گلدار تغذیه کنید.
ریز شدن برگها جدید
یکی دیگر از نشانه های کمبود مواد مغذی و فقیر بودن خاک گلدان ریز بودن برگهای جدید هست که حتما گیاه رو تغذیه کنید.
زرد شدن برگها آنتوریوم
اگر این اتفاق در زمستان افتاد بیشتر بخاطر سردی هوا می باشد حتما گلدان را به محلی با دمای بالا منتقل کنید، اگر برگ گیاه شما پیچیده میشود هم دلیل آن سرما می باشد، ولی از دیگر دلایل زرد شدن برگها آبیاری زیاد می باشد پس حتما بین دو آبیاری خام گلدان خشک شود.
اگر ریزش برگ به همراه نازک بودن برگها باشد نشانه کم بودن آبیاری است حتما گیاه را آبیاری کنید و فاصله آبیاری را کمتر کنید.
سیاه شدن برگها
از دیگر نشانه هیا سردی محل نگهداری سیاه شدن برگها می باشد و حتما باید گلدان را از کنار پنجره به محلی با دمای بالا منتقل کنید ولی اگر این سیاه شدن مربوط به لبه برگها باشد نشانه کمبود مواد مغذی و کلسیم و همچنین کمبود رطوبت می باشد پس گیاه را با مواد مغذی تغذیه کنید ولی لکه های سیاه را در وسط گل مشاهده کردید به خاطر قارچ آنتراکنوز میباشد و باید با بنومیل سم پاشی کنید.
رنگ پریدیگی برگ ها
یکی از نشانه های هوای گرم و خشک محل نگهداری رنگ پریدگی و از دست دادن براقی برگها هست که حتما با غبارپاشی و یا حالت جزیره ای رطوبت گیاه رو تامین کنید و اگر برگها شکافدار هستند این مشکل نشانه آسیب فیزیکی به گیاه هست و گیاه در جایی که تررد زیادی است قرار گرفته
آفت و بیماری های آنتوریوم
اگر زخم های سفید پنبه ای شکل در برگها مشاهده کردید نشانه وجود حشره و آفت می باشد پس با استفاده از با پنبه اغشته به سم و یا حشره کش نفوذی روی زخم ها بزنید و یا گیاه را سم پاشی کنید. اگر حشرات ریز مانند پشه در اطراف گیاه در حال پرواز هم بودنند حتما هر هفته گیاه را سم پاشی کنید.
وجود لکه های قهوه ای روی برگ
وجود لکه قهوه ای روی برگها نشانه حمله قارچ به گیاه شما می باشد پس گیاه را با استفاده از قارچ کش ها سمپاشی کنید و اگر شدت قهه ای شدن زیاد باشه حتما برگ را از گیاه جدا کنید.
یکی دیگر از بیماری های رایج و آفت های این گیاه حمله کنه قرمز هست که باعث ایححد تار عنکبوت روی برگها می شود ابتدا سطح برگها را با استفاده اسفنج یا دتمال مرطوب برگها را تمیز کنید این کار باعث کاهش آفت می شود.
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.