تب ویروس کرونا به بازار گل و گیاه هم رسید
کرونا با بازار گل و گیاه چه کرد؟
تب ویروس کرونا به بازار گل و گیاه هم رسید و بنابر اعلام رئیس اتحادیه تولیدکنندگان گل وگیاه استان تهران مشتری برای خرید گل وگیاه شب عید وجود ندارد!
کرونا علیه بازار گل و گیاه
به گزارش ایسنا همه ساله روزهای پایانی اسفندماه بازارهای گل و گل فروشیها پر از مردم مشتاق و علاقه مند به گل و گیاه می شد، حتی افرادی هم که علاقه چندانی به گل نداشتند نیز در این ایام به دلیل فراوانی گل، آغاز فصل بهار و ایام عید تشویق به خرید حتی چند شاخه می شدند. اما این روزها با شیوع ویروس کرونا گل و گیاه نیز مانند برخی دیگر از اقلام دچار رکود بازار شده است و درحالی که تولیدکنندگان کل سال منتظر بودند تا با گل هایشان اسفندماه رنگینی را برای مردم رقم بزنند و خودشان نیز دست پر سال ۱۳۹۹ را آغاز کنند اما حالا با بازاری مواجه شدند که خبری از مشتری نیست و آنها مانده اند وهزاران هزار گل قرمز، زرد، بفنش وسبز… که به زودی پژمرده خواهند شد.
در این راستا غلامحسین سلطان محمدی- رئیس اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه استان تهران وضعیت این روزهای تولید و فروش گل را تشریح کرد و با بیان اینکه امسال نیز مانند سنوات گذشته برای تامین گل و گیاه شب عید از ابتدای سال تدارکاتی دیده بودیم به ایسنا گفت: با شیوع ویروس کرونا مشکلاتی برای تولیدکنندگان گل و گیاه به وجود آمده؛ به طوری که تقاضا برای گل و گیاه خیلی کم شده است.
وی ادامه داد:برای مثال باغ داری که امسال ۲ تا ۳ میلیارد تومان برای تولید گل وگیاه هزینه کرده بود تا شب عید بفروشد و سودی به دست آورد، نه تنها سودی به دست نمی آورد، بلکه تولیداتش نیز به دلیل نبود مشتری دور ریخته خواهد شد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه استان تهران تصریح کرد: در استان تهران ۳۰۰۰ تولیدکننده گل وگیاه داریم که بیشتر آنها گل شاخه بریده و گیاهان گل دار تولید می کنند و با این وضعیت بیشتر آنها متضرر خواهند شد زیرا گل های شاخه بریده مانند گل و گیاه آپارتمانی از ماندگاری کمتری برخوردار هستند و اکثر این گل ها به مناسبت شب عید تولید شده و امکان نگهداری و فروش این گل های فصلی بعد از عید وجود ندارد.
به گفته وی گل های تولید شده چون لاله، سنبل، سینه ری، مریم، گلایل، رز، میخک وداودی به جای رنگین کردن سفره مردم در این روزها، برای تولیدکنندگانشان مایه ضرر خواهند بود.
سلطان محمدی اضافه کرد:به وزارت جهاد کشاورزی نامه ای ارسال کردیم و ازاین وزارتخانه، دولت و قوه مقننه تقاضا کردیم که برای حمایت از تولیدکنندگان گل و گیاه راه حلی پیدا کنند. پیشنهادمان نیز این است که دولت وام کم بهره در اختیار تولیدکنندگان قراردهد و در دراز مدت پس بگیرد تا تولیدکنندگان بدهیهایشان را بپردازند. زیرا اگر این افراد حمایت نشوند ضرر و زیانشان غیرقابل جبران خواهد بود.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه استان تهران با بیان اینکه امسال حداقل ۲ تا ۳ میلیارد لاله، سنبل و سینه ری، شب بو، مریم و انواع سبزی کاشته شده، گفت: عدم برگزاری مراسم هایی چون عروسی، عزاداری و دیدار با اهل قبور در آخرین پنج شنبه سال به دلیل شیوع ویروس کرونا نیز باعث شده تقاضا به شدت کاهش یابد و گل وگیاه تولید شده حتی با یک چهارم قیمت تولید هم مشتری ندارد.
وی در پایان گفت:گلدان سینه ری سال گذشته در باغات و تولیدی ها ۱۰ تا ۱۲ تومان و در بازار گل تا ۱۵ هزارتومان وهمچنین قیمت تمام شده گل سنبل در تولیدی ها ۱۵ هزارتومان به فروش می رسید. امسال نیز قرار بود به همین شیوه باشد که به نظر می رسد به طور کل مشتری برای خرید گل نداشته باشیم.
اکبر شاهرخی ر مورد آخرین وضعیت بازار گلفروشیها، اظهار کرد: در دوران انقلاب برخی از گلفروشها مجبور به تعطیلی شدند و پس از آن جنگ نیز بر میزان عرضه و فروش گل تاثیر داشت، اما هیچ یک از آنها به میزان شیوع کرونا بر کسادی بازار موثر نبودند.
زیان ما در بخش گل و گیاه زینتی در دو بخش است یکی مربوط به تولیدکنندگان این محصولات است و دیگری مربوط به مغازههای گلفروشی میشود.
شاهرخی با تاکید براینکه پیشبینی ما بازار پر رونق در فروردین سالجاری بود، افزود: همراه شدن ایام نوروز با جشنهای مانند اعیاد شعبانیه موجب شد تولیدکنندگان به تصور بازار پر رونق دست به تولید بالا بزنند.وی اضافه کرد: با شیوع ویروی کرونا تقاضا به شدت کاهش یافت و موجب شد تولیدی که برای عرضه در بازار آماده شده بود بر روی دست تولیدکنندگان بماند تا جایی که برخی از آنها اقدام به دور ریختن محصولات به خصوص تاج گل کردهاند.شاهرخی درباره وضعیت گلفروشیها نیز گفت: در شهر تهران بیش از یک هزار گلفروشی داریم که همگی آنها با دستور اتاق اصناف حدود یک ماه است که تعطیل شدهاند و بهرغم تعطیلی حقوق کارمندان و بیمه آنها را پرداخت میکنند.به گفته وی؛ بار مالی در شرایطی که درآمدی وجود ندارد میتواند هر صنفی را از پای درآورد.
شاهرخی میزان زیان احتمالی تولیدکنندگان و گلفروشان را تا پایان کرونا غیرقابل برآورد دانست.وی اضافه کرد: با فرض اینکه در 30 فروردین گلفروشان امکان آغاز به فعالیت را داشته باشند با ورود به ماه رمضان عملا درآمدی نخواهند داشت.شاهرخی پیشبینی کرد تا چندماه آینده شرایط برای صنف تولیدکنندگان و فروشندگان گل گیاه زینتی بهبود نیابد.رئیس اتحادیه فروشندگان گل و گیاه خواستار کمک دولت به اصناف با بخشش مالیاتی و حق بیمه و پرداخت تسهیلات کم بهره شد.شاهرخی گفت: هر چند دولت قول همراهی با کسب کارهای زیان دیده را داده است، اما برخی از سازمانهای دولتی مانند سازمان بیمه با آگاهی از شرایط صنوف طی پیامی به کارفرمایان به آنها هشدار داده است که در صورت عدم پرداخت حق بیمه اسفندماه جریمه خواهند شد .
منبع خبر : سایت ایسنا