ثبت سفارش تلفنی و فوری : 09124188112 - 09102188112

گل آلسترومریا

تماس بگیرید

برای اطلاع از قیمت و موجودی کالا لطفا با شماره 09102188112 تماس بگیرید…

مشخصات گل آلسترومریا

گل آلسترومریا

  • نام علمی : Alstromeria
  • نام انگلیسی : Peruvian Lily
  • نام خانواده : Alstroemeriaceae

آلسترومریا

گل آلسترومریا بومی آمریکای جنوبی به خصوص دو کشور شیلی و برزیل است. در حدود 120 گونه در جنس این گیاه وجود دارد. گونه هایی که بومی شیلی هستند در واقع زمستان گل می‌باشند و گونه های بومی برزیل تابستان گل هستند. این گل گیاهی است تک لپه , یک ساله یا چند ساله , حساس به سرما که در مناطق گرمسیری به صورت علفی دایمی رویش می کند. ریزوم منشعب دارد که از آن ریشه های آن افشان بوده و اندام هوایی از زیر خاک خارج می شوند.

ریشه های افشان به محض اینکه گیاه ترشد نمود , به ریشه های ذخیره ای ضخیم تبدیل می شود که این ریشه ها ترد , متراکم و گوشتی  و کرک دار هستند. گل آذین آلسترومریا از نوع گرزن مارپیچی است که هر گرزن به صورت سیمپودیال توسعه یافته و بیش از 4 گل دارد که یکی پس از دیگری باز می شود. از روی تعداد پرچم هایی که گرده خود را آزاد کرده اند , می توان سن گل را پیشگویی کرد. از ویژگی های خوب این گل این است که سرما را ترجیح می دهد و پس از شروع گلدهی تداوم گلدهی آن مناسب و دارای عملکرد بالا است. به عنوان گل بریدنی و همچنین برای کاشت در گلدان و باغچه به کار می رود. این گیاه دارای شیرابه ای است که مشابه آن در گل لاله وجود دارد و تماس آن با پوست ایجاد تاول و سوزش می کند و به آن Tulip finger ( انگشت لاله ) می گویند.

آلسترومریا

گلدهی 

در روزهای بلند اواخر بهار گل می دهد و گلدهی آن تا پاییز ادامه دارد. گلدهی این گیاه تحت تاثیر دمای ریزوم است و به وسیله دمای خاک اطراف ریزوم کنترل می شود. اگر دمای خاک 16 درجه باشد دوره گلدهی گیاه افزایش می یابد.

 

انواع گل آلسترومریا

 

انواع ارکیده ای

از اول بهار به مدت 3 تا 5 ماه بیشترین گلدهی را دارند. برای گلدهی نیازمند یک دوره سرمای 10 – 15 درجه سانتی گراد بوده و پس از گلدهی تا بهار به رشد خود ادامه می دهند. از ویژگی های دیگر این دسته ارتفاع زیاد ( 3 – 5/2 متر ),  گلدهی زیاد در یک دوره کوتاه , سه گان ( تریپلویید ) بودن و عدم حساسیت کم به نور گاه ( فتوپریود ) می باشد.

 

انواع پروانه ای

12 – 9 ماه در طول سال گلدهی دارند. برای گل انگیزی سرمای 13 – 6 درجه و پس از آن نیاز به طول روز بلند دارند و انواع دوگان ( دیپلویید ) و چهارگان ( تتراپلویید ) دارند. مناسب گلدان و تولید گل شاخه بریده هستند. ارتفاع آن ها کوتاه تر از انواع ارکیده ای است.

 

پرورش گل آلسترومریا

برای پروش گل آلسترومریا می بایست به نکات زیر توجه داشت :

 

دما

گل آلسترومریا به سرمای زیادی حساس بوده بنابراین در گلخانه پرورش داده می شوند. دمای بالا فرآیند گلدهی را جلو می اندازد ولی در دماهای بیشتر از 20 تا 25 درجه سانتی گراد ممکن است گلدهی ساقه های ضعیف تری داشته باشند و جوانه ها ناقص شوند. علایم ویروسی ظاهر شده و سرانجام گلدهی زود متوقف می شود. دمای گلخانه در شب باید 10 تا 30 درجه سانتی گراد و در روز 16 تا 18 درجه سانتی گراد باشد. این گیاه مناسب خاک های مرطوب و شرایط آفتابی تا سایه – آفتابی می باشد.

دمای بالای خاک در طول تابستان در بیشتر ارقام باعث کاهش گلدهی می شود. چون تعداد شاخساره های کور در پاییز و زمستان افزایش می یابد. ارقامی وجود دارد که به تولید شاخساره های کور حساسیت کمتری داشته و بدون خنک کردن خاک می توانند در پاییز گل بدهند. اما به هر حال در این شرایط طویل تر شده ، دیرتر گل داده و یکنواختی کمتری نسبت به خاک خنک شده دارند. برای جلوگیری از تشکیل شاخه های کور در پاییز نگه داشتن دمای خاک در فصل تابستان در حدود 14 درجه سانتی گراد توصیه می شود. در کشورهایی که شدت نور بیشتر است ( مانند جنوب اروپا و ژاپن ) دما باید کمی بالاتر ( 15 – 17 درجه سانتی گراد ) باشد.

به طور کلی در بهار اجازه می دهند دمای خاک تا چند هفته قبل از شروع خنک کردن خاک ( تا 16-17 درجه سانتی گراد ) کمی افزایش یابد که باعث تشویق گیاه به تولید تعداد شاخساره کافی قبل از تابستان می شود. اگر دمای خاک در زمستان خیلی کم شود ( 12 درجه ) یا از ماه دی تا اسفند کمتر شود، باعث تولید گل در اواخر بهار می شود و بسته به رقم، باعث عدم رشد رویشی و کاهش کیفیت ساقه در بهار می شود. بنابراین سیستم خنک کننده خاک در زمستان تا 13 – 14 درجه سانتی گراد برای تولید گل با کیفیت خوب و پرورش گل آلسترومریا توصیه می شود.

آلسترومریا

آبیاری

چون ریشه گل آلسترومریا سطحی است نیاز آبی آن نسبتا بالا می باشد، سیستم آبیاری مناسب از نوع بارانی و قطره ای می باشد. نیاز آبی ماهانه گل آلسترومریا در ماه های آبان، آذر و دی 20 میلی متر تا بیش از 100 میلی متر در ماه های اردیبهشت، خرداد و تیر متغیر است. به طور متوسط در طول سال به 800 – 500 میلی متر آب نیاز دارد.

آلسترومریا

رطوبت مناسب هوا 

80 – 7 درصد در صورتی که در تابستان رطوبت هوا کمتر از 5% باشد ترکیب آبیاری بارانی و قطره ای توصیه می شود.

آلسترومریا

نور

13 – 12 ساعت نور در روز برای گلدهی مناسب است. روزهای کوتاه ( 8 ساعت ) موجب تاخیر گلدهی و کاهش عملکرد می شود. در تولید آلسترومریا گاهی از نور مصنوعی استفاده می شود. استفاده از لامپ نور سفید گادهی را تحریک می کند. گاهی نور مصنوعی در زمستان به صورت حداکثر 13 ساعت لازم است. اگر نور مصنوعی با شدت 3500 – 3000 لوکس بر متر مربع از اواخر مهر تا اواسط آذرماه تا 14 ساعت در روز و سپس تا بهمن ماه به 12 ساعت در روز برسد نور مناسبی است.

آلسترومریا

محیط کشت

مواد آلی با زهکش خوب و خاک نرم و پوک، بهترین محیط برای آلسترومریا است. PH  مناسب آن 6 – 7 است. به نمک زیاد حساس بوده و اگر مقدار نمک قابل حل از 2/1 تا 5/1 میلی موس بر سانتی متر بیشتر باشد تولید و کیفیت آن کاهش می یابد. گل آلسترومریا بهترین رشد را در شرایط به نسبت خشک دارد و آبیاری زیاد باعث پوسیدن ریشه آن می شود. وقتی برای اولین بار کاشت می شود تا زمان خروج اولین شاخه های جدید از آبیاری بیش از حد آن باید خودداری کرد. نیتروژن برای افزایش تولید گل و پیش انداختن آغاز گلدهی نیاز است. همانند گل میخک از قیم های مشبک برای نگه داشتن ساقه گل آن استفاده می شود.

آلسترومریا

ویژگی های خاک مورد استفاده

1. داشتن ساختمان مناسب

2. برخورداری از زهکش مناسب

3. ایجاد محیط مناسب فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی برای ریشه دهی خوب

4. دارای مواد غذایی با نسبت های مناسب

5. عاری از آفات و بیماری ها

آلسترومریا

تغذیه

مقدار فسفات موجود در خاک به مقدار کافی باشد. آلسترومریا به نیترژن نیتراتی ( NO3 که مسئول برگساره سبز تیره است ) حساس می باشد. عموما 280 – 200 پی پی ام به صورت نیترات کلسیم و نیترات پتاسیم به کار برده می شود. حداقل یک بار در هفته با کود کامل به همراه آبیاری، کوددهی انجام می گیرد. اگر PH  خاک خیلی بالا باشد ( 7 یا بیشتر ) کمبود آهن یا منگنز اتفاق می افتد که این کمبود با زرد شدن برگ ها مشخص می گردد. کمبود آهن را می توان با تیمار 5 – 6 گرم کلات آهن در متر مربع برطرف نمود.

تغذیه Co2

افزایش co2 در گلخانه 20%-10% افزایش عملکرد را به همراه داشته است.

در تابستان 400 – 350 پی پی ام

در زمستان 800 – 400 پی پی ام

آلسترومریا

زمان کاشت

کاشت گل آلسترومریا با هدف تولید گل شاخه بریده در ماه های تابستان تا اوایل پاییز صورت می گیرد. در اغلب ارقامی که در شهریور تا مهر کاشته می شوند گلدهی در اسفند ماه آغاز می گردد. در انواع پروانه ای که تقریبا تداوم گلدهی دارند کاشت می تواند در هر زمانی از سال انجام شود. به طور کلی کشت آلسترومریا در نیمکره شمالی از آبان ماه تا اواخر خرداد ماه و در نیمکره جنوبی از شهریور تا آذر ماه انجام می شود.

آلسترومریا

افزایش

از طریق تقسیم ریزوم، کشت بذر و کشت بافت قابل افزایش است.

آلسترومریا

۱. تقسیم ریزوم

 ریزوم ها باید دارای ۳ یا بیشتر شاخه رویشی باشند و در عمق کم کاشته شوند و نقاط رشدی آن ها از سطح خاک ۵ – ۳ سانتی متر فاصله داشته باشد. ریزوم های کاشته شده باید به مدت ۸ – ۶ هفته باید تحت شرایط روز بلند ( ۱۶ – ۱۳ ساعت روشنایی ) قرار گیرند.
مشکلات ناشی از این روش : بروز بیماری ها و  گسترش آن ها

آلسترومریا

۲. بذر

آلسترومریا به آسانی با بذر پرورش می یابد.
مشکلات ناشی از تکثیر با بذر : تفرق صفات، ایجاد ناهنجاری های ناگهانی در جوانه زنی بذر و  طولانی بودن فرآیند تولید
آلسترومریا

۳. کشت بافت

روش تجاری تکثیر، انبوه و سریع است. ۱۰۰% مواد گیاهی از کشت مریستم می باشد. با استفاده از این روش در مدت ۴ هفته ، گیاهان ۷ – ۴ برابر افزایش می یابند و تولید گیاهان عاری از ویروس می شود.
آلسترومریا

سرزنی و غنچه گیری

گل آلسترومریا نیازی به سرزنی و غنچه گیری ندارد اما با توجه به اینکه جوانه های روی ریزوم مرتب رشد می کنند، عملیات تنک شاخه ها باید انجام شود که شاید پرهزینه ترین عمل در آلسترومریا است. شاخه های قدیمی که دیگر برگ نمی دهد باید از طریق کشیدن از روی ریزوم کنده شوند تا جوانه های جدید شروع به رشد کنند. شاخه های خیلی بلند ( بیش از ۵/۱ متر ) که گاهی به وجود می آیند نباید حذف شود چون باعث ایجاد یک حالت تناوب در تولید شاخه های خیلی کوتاه و خیلی بلند می شود. این شاخه ها باید بعد از گلدهی تا ارتفاع مناسب برای بازار چیده شوند و قسمت پائینی آن ها تا زمان پیری حفظ شود. شاخه های خیلی کوچک در گیاه در پائین که برگ های ان رنگ سبز مطلوب ندارند نیز باید حذف شود. نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که شاخه ها نباید چیده شود بلکه باید از روی ریزوم کشیده شود. چون در زمان پیری لایه ریزش در محل اتصال به ریزوم تشکیل می دهد.
آلسترومریا

بادخوردگی ( بلاستینگ )

این نابسامانی در اثر نور کم یا زمانی که ریشه ها در طول زمستان در اثر نمک زیاد آسیب می بیند، اتفاق می افتد. گلچه های سقط شده در ظاهر شبیه توده های متمایل به رنگ قهوه ای در انتهای شاخه ها مشاهده می شود. نوسان رطوبت وقتی در طول شبانه روز خیلی زیاد یا خیلی کم باشد باعث بلاستینگ می شود که در آن جوانه های گل قبل از زسیدن به نمو کامل، پیر می شوند.
زمانیکه خاک خیلی مرطوب باشد قارچ پیتیوم و تا حدود کمتری قارچ فیتوفترا می توانند مشکل ساز باشند. ( ایجاد پوسیدگی )
گاهی قارچ ریزوکتنیا در شرایط گرم مرطوب گسترش می یابد.
– کمبود آهن ( علائم : زرد شدن جوان ترین برگ ها در حالی که همه رگبرگ ها سبز باقی می مانند ) که کمبود آهن غالبا در سطوح بالای pH اتفاق می افتد.
– کمبود منگنز ( زرد شدن برگ و رگبرگ های اصلی ( بزرگ تر ) سبز باقی می مانند.
– کمبود منیزیم ( زرد شدن برگ های مسن تر علائمی به صورت خطوط راه راه  زرد و سبز روی برگ ها )
در موقع حمل و نقل در برگ ها کلروز و زردی ایجاد شود. ( پیشگیری استفاده از سیتوکینین و اسید جیبرلیک )
مگس سفید، تریپس ، حلزون و شته آفات مهم  آن می باشند.
آلسترومریا

نگهداری ریزوم

ریزوم ها در دمای ۱ تا ۳ درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی بالا به مدت چندین ماه نگهداری می شود. در طول این مدت ریشه ها توسعه می یابند.

آلسترومریا

برداشت گل

 زمانی که پوشش گل شروع به خم شدن می کند برداشت می شود. برای فروش محلی زمانی که گلچه های اولیه به مرحله لوله ای شدن پوشش گل می رسند برداشت می شود که تأخیر برداشت تا این مرحله، به شدت رنگ گل های اولیه و ثانویه می افزاید. برای مصرف در مناطق دور دست، زودتر از موقعی که رنگ غنچه ها شروع به ظاهر شدن کنند برداشت می شود. محل برش، از بالای خاک یعنی بالای قسمت سفید شده ساقه می باشد. چون اگر از زیر خاک و قسمت سفید شده قطع شود در پس از برداشت، با یک ماده ضد اتیلن مانند تیوسولفات نقره تیمار می شود.

آلسترومریا

زمان ماندگاری گل شاخه بریده

زمانی که شاخه های گل  به هنگام باز شدن نخستین گلچه برداشت می شوند عمر گلدانی ممکن است به ۲۱ روز برسد.
آلسترومریا

قیمت گل آلسترومریا

قیمت این گل در فصول مختلف متفاوت است ولیکن برای اطلاع از قیمت، می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید تا همکاران ما شما را راهنمایی کنند… شما می توانید این گل زیبا را برای تزیین و گل آرایی انواع دسته گل ، تاج گل ، سبد گل رومیزی و یا سبد گل و … سفارش دهید.

 

جهت ثبت سفارش و خرید گل آلسترومریا می توانید با شماره های زیر در تماس باشید…

09124188112

09102188112

 

نکات مورد توجه جهت سفارش گل آلسترومریا

 

جهت خرید گل طبیعی می توانید به صورت اینترنتی اقدام نمایید و یا اینکه با شماره گل فروشی تماس بگیرید. در خرید اینترنتی اطلاعات فاکتور به ایمیل شما ارسال می گردد و در صورت عضویت در سایت, شما می توانید از بن های تخفیف در خرید های بعدی گل استفاده نمایید. در ضمن گل فروشی رضوان در مناسبت ها تخفیفات ویژه ای را برای اعضای خود در نظر می گیرد.

شما می توانید بر اساس نیاز از گل های مختلف نیز برای سفارش سازی کار خود استفاده نمایید. برای تغییر در مشخصات سفارش خود ابتدا با ما تماس بگیرید تا از موجود بودن گل مورد نظر و رنگ آن اطمینان حاصل نمایید و سپس با ذکر نام گل و رنگ آن در توضیحات سفارش، همکاران ما سفارش گل را مطابق توضیحات تهیه می نمایند. لازم به ذکر است که تغییرات در انواع گل، بنا به نوع گل ممکن است باعث تغییر در قیمت سفارش شما شود.

تمامی سفارشات گل ها توسط حمل کنندگان متخصص ارسال می گردند.

 

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “گل آلسترومریا”

دسته:

فیلتر محصولات

بعد از انتخاب موارد، منو را ببندید

نوع تاج گل

نوع تاج گل

جنس پایه

جنس پایه

ارتفاع

ارتفاع

نوع گل

نوع گل

تعیین بازه قیمت

بازه قیمتی - slider
0تومان 46000000تومان