• گل سنبل

مشخصات گل سنبل 

نام علمی : Hyacinth orientalis

نام انگیسی : Hyacinth

نام خانواده : Liliaceae

 

گل سنبل در حدود 25 گونه که بومی بالکان و آسیای صغیر می باشند. گونه مورد نظر مهم ترین گونه این جنس از نظر گل کاری است. در حقیقت سنبل یک گیاه آپارتمانی نیست ولی در همگام گل دادن می توان از آن در آپارتمان استفاده کرد.برای این منظور از نژاد هلندی آن استفاده میکنند.پیاز این گیاه از فلس هایی به رنگ سفید,بنفش یا آبی پوشیده شده است. برگ های آن خطی,گوشتی و تقریبا ناودانی شکل میباشند.ساقه گل دهنده به گل آذین خوشه ای متراکم ختم میشود.گل ها معطر پرپر,به رنگ های مختلف:سفید,زرد روشن,صورتی,بنفش آبی و قرمز می باشند. فصل گلدهی آن در هوای آزاد از فرورذین تا خرداد ماه است ولی درآپارتمان در کشور های خارج معمولا آن را در زمستان و در ایران در فروردین ماه به گل می برند.


به طور کلی کشت سنبل به منظور استفاده از آن در آپارتمان به دو صورت انجام میگیرد:

1-کشت در گلدان : پیاز هایی را که حداقل دور آن 16 سانتی متر است انتخاب کرده آن ها را در گلدانی که خوب زهکشی شده باشد می کارند,به طوری که فقط دو سوم آن در خاک قرار گیرد. سپس آن را در محل تاریک و خنک در حرارتی که از 3 درجه سانتی گراد تجاوز نکند به مدت 6 هفته قرار میدهند تا ریشه دار شود. سپس آن را به محل تاریک ولی گرم به مدت 10 روز قرار می دهند و به تدریج حرارت را به 24 درجه سانتی گراد می رسانند تا اندام های هوایی رشد نمایند.بالاخره گلدان را به محل روشنی منتقل کرده درجه حرارت را کم میکنند تا به 16 درجه برسد. از هنگام انتقال گلدان به محیط گرم تا زمان گل دادن مجموعا 3 هفته طول میکشد.

آبیاری باید منظم و در هفته دوبار صورت گیرد,ولی پس از گل دادن تا هنگام زرد شدنبرگ ها باید آبیاری را به تدریج کم کرد.

2-کشت روی تنگ یا بطری : پیاز هارا روی بطری یا تنگ مخصوص پر از آب که واجد تکه ای زغال است طوری قرار می دهیم که صفحه تحتانی پیاز با سطح آب در حدود یک تا دو میلی متر فاصله داشته باشد. بطری را ابتدا در محل تاریک و حرارت 8-10 درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا ریشه دار شود.بعد آن را به اتاق گرم و تاریک و بالاخره به محل نسبتا گرم و روشن می بریم تا گل ها ظاهر شوند.

در گلدان, پس از گل دادن باید گل های پژمرده را بلافاصله حذف کرد و آبیاری را ادامه داد تا برگ ها مدت بیشتری سبز بمانند و پیاز ها بتوانند مواد ذخیره ای مصرف شده را دوباره به دست آورند.

پس از زرد شدن برگ ها پیاز را از زمین درآورده در محل خشک و خنک در حرارت 5 درجه سانتی گراد انبار می نمایند.بهتر است پیاز هارا در ماسه یا تورب(پیت ماس)خشک نگهداری کرد.

 

گل سنمبل

روش تکثیر گل سنبل 

این گیاه با کاشت پیازچه تکثیر می یابد. برای تحریک پیاز به تولید پیازچه, انتهای آن ته برداری شده و یا در انتهای آن شکافی ایجاد میکنند.هنگام کاشت باید نوک پیازچه ها کمی از سطح خاک بیرون باشد.

پرورش گل سنبل

گل های معطر بخش زینتی گیاه را تشکیل میدهند.پس از گل دهی تا زمان خشک شدن نیاز به تغذیه با کود کامل دارد,برای تهیه گل بریده بهتر است زمانی که پایین ترین غنچه ها شروع به باز شدن نمود. گل را بچینید,برای نگهداری پیاز ها بهتر است از ماسه و تورب خشک استفاده نمود.

ازدیاد

جدا کردن پیازچه ها در حال استراحت (پیازچه ها پس از 4 سال گل میدهند).بهتر است هر سال پیازها را تجدید کرد.

 

گل سنبل

کود 

1 گرم در لیتر هر هفته یک بار پس از گلدهی تا خشک شدن برگ ها.

نوع خاک

مخلوط خاک باغچه به همرا خاک برگ و زهکشی مناسب

فصل گل

از اوایل تا اواخر بهار 

آبیاری

خاک خشک تا مرطوب

 


قیمت گل سنبل

قیمت این گل در فصول مختلف متفاوت است و لیکن برای مشاهده قیمت می تواند به بخش ها دسته گل و تاج گل مراجعه نماید.

*جهت آشنایی با مشخصات انواع گل و گیاه و مطالب مرتبط می توانید به وبلاگ گل فروشی رضوان به آدرس: www.blog.rezvanflower.ir مراجعه نمایید.



نمونه تصاویر گل سنبل

عکس شماره 1

گل سنبل

عکس شماره 2

گل سنبل

عکس شماره 3

گل سنبل


شما می توانید جهت خرید دسته گل های سنبل  و یا سبد گل و تاج گل بر روی لینک زیر کلید نمایید.

 

نوشتن نظر

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب

گل سنبل

  • 0تومان


برچسب ها: گل سنبل